Még nem kapta meg a brüsszeli bizottság a magyar válaszokat

2012.02.17. MTI

Egyelőre nem kapta meg az Európai Bizottság azt a válaszlevelet, amelyben a magyar kormány az uniós végrehajtó intézmény által egy hónappal ezelőtt indított kötelezettségszegési eljárásokra reagál

Egyelőre nem kapta meg az Európai Bizottság azt a válaszlevelet, amelyben a magyar kormány az uniós végrehajtó intézmény által egy hónappal ezelőtt indított kötelezettségszegési eljárásokra reagál - közölte a bizottság péntek déli sajtótájékoztatóján Pia Ahrenkilde Hansen, a bizottsági elnök szóvivője.

Hozzátette azonban: remélhető, hogy a magyar válasz még a nap folyamán megérkezik. A válasz értékelése sürgős, elsőbbséget élvező feladat lesz Brüsszelben - tette hozzá.

Az uniós szerződések betartásán őrködő brüsszeli testület három kérdésben - a jegybanki függetlenség, az adatvédelmi hatóság függetlensége, valamint a bírói tevékenység felső korhatára ügyében indított eljárást Magyarország ellen január 17 -én, egyhónapos határidőt adva a magyar kormánynak a szükséges lépések megtételére. Emellett tájékoztatást kért a budapesti kormánytól a bírói függetlenséggel kapcsolatos kérdésekben.

  • kapcsolódó anyagok
EURÓPAI UNIÓ JOGA
EURÓPAI BIZOTTSÁG
EURÓPAI UNIÓ
KORMÁNYZAT