Szerdáig nyújthatók be az Erzsébet-program üdülési pályázatai

2012.02.24. Jogi Fórum/ Magyarorszag.hu

Jövő szerdán lejár az Erzsébet-program keretében meghirdetett szociális üdülési pályázat határideje, a négy kategóriában, egyenként 500 millió forintos kerettel meghirdetett pályázatra eddig 51 ezren jelentkeztek. A támogatás a fogyatékosok esetében 40 ezer forint, 10 ezer forintos önrésszel, míg a kísérők 20 ezer forintos támogatásához 5 ezer forintos önrészre van szükség.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) azt szeretné, ha minél nagyobb számban indulnának fogyatékossággal élők, illetve az őket képviselő szervezetek az Erzsébet-program keretében meghirdetett, jövő szerdán lejáró szociális üdülési pályázaton – mondta Horváth Endre. Az alapítvány kuratóriumi elnöke csütörtökön a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) budapesti központjában egyeztetett Benedek Zoltán marketingmenedzserrel.

Eddig - a meghirdetett négy kategóriában - mintegy 51 ezer pályázat érkezett az alapítványhoz. A négy kiírás keretében összesen mintegy 73 ezren kapnak majd üdülési támogatást, köztük nagycsaládosok, fogyatékosok, nyugdíjasok, valamint szociális és gyermekjóléti intézményekben dolgozók. A négy kategória keretösszege 500-500 millió forint, így összesen jelenleg kétmilliárd forint van arra, hogy az alapítvány például Balaton-parti üdülőkben üdültessen.

Az Erzsébet-program lényege, hogy az Erzsébet-utalványok forgalmazásából befolyó összeget szociális üdültetésre fordítják. Az alapítvány a támogatásokat névre szóló üdülési szolgáltatás formájában, több választási lehetőséget kínálva, állami üdülőkben biztosítja. A pályázat normatív, ez azt jelenti, hogy ha valaki megfelel a feltételeknek, akkor megkapja a támogatást, legalábbis a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. A támogatás összege a fogyatékosok esetében 40 ezer forint, ehhez az érintetteknek 10 ezer forint önrészt kell vállalniuk. A kísérők 20 ezer forintos támogatásához pedig 5 ezer forintos önrészre van szükség. A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok, akiknek a havi járandóságuk nem haladja meg a 120 ezer forintot, de az ennél magasabb összeg sem kizáró ok. A kiírás program részletei megtalálhatók a www.erzsebetprogram.hu oldalon, továbbá a pályázatokkal kapcsolatban tájékoztatást lehet kérni a 06-1-371-32-42-es telefonszámon.

  • kapcsolódó anyagok
MUNKAJOG
KORMÁNYZAT