Új rendőrkapitány Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében - Tarcsa Csaba megbízását a belügyminiszter indokolás nélkül vonta vissza

2015.03.18. Jogi Fórum / MTI

Április 1-jei hatállyal Farkas József dandártábornokot, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét nevezték ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság élére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Pintér Sándor belügyminiszter - Papp Károly országos rendőrfőkapitány javaslatára - Farkas Józsefet április 1-jével felmenti jelenlegi megbízatásából és megbízza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság élére Urbán Zoltán László ezredest, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány helyettesét nevezték ki.

A rendőrség hétfőn közölte, hogy az országos rendőrfőkapitány javaslatára a belügyminiszter indokolás nélkül, március 31-ei hatállyal visszavonta Tarcsa Csaba dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői megbízását.

Tarcsa Csaba 2011 júliusától tölti be a tisztséget, előtte - 2010 decemberétől - megbízott megyei főkapitány volt.

  • kapcsolódó anyagok
RENDŐRSÉG