Európai Jogi Szaktanácsadó Bírák Egyesületének konferenciája - A Szegedi Ítélőtábla dísztermében tartották a konferenciát

2015.10.13. Jogi Fórum / Szegedi Ítélőtábla

Az Európai Jogi Szaktanácsadó Bírák Egyesületének konferenciáját rendezték meg az elmúlt hétvégén a Szegedi Ítélőtáblán. A táblabíróság dísztermében Czine Ágnes alkotmánybíró, az egyesület elnöke tartott megnyitó beszédet, míg Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke és Hámori Attila elnökhelyettes a házigazda ítélőtábla nevében köszöntötte az ország számos bíróságáról érkezett vendégeket.

Fotó: Szegedi Ítélőtábla

Az előadások sorát Blutman László tanszékvezető egyetemi tanár nyitotta meg, aki az uniós jog határairól szólva azt elemezte, mi tartozik az uniós jog alkalmazási körébe. Nemessányi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár „Nemzetközi magánjogunk újrakodifikálásának irányai” címmel tartott előadást, míg Karsai Krisztina a Szegedi Tudományegyetem rektor-helyettese, az Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára az európai jog és a büntetőjog-alkalmazás összefüggéseit vázolta fel. Az előadásokat hozzászólások, viták követték.

Fotó: Szegedi Ítélőtábla

 

 

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG