Az MNB átmenetileg felfüggesztette a FuturAqua részvények kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat. A moratórium addig marad érvényben, amíg FuturAqua közzé nem teszi a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatást – közölte a jegybank.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a FuturAqua Nyrt. felett gyakorolt folyamatos felügyelet keretében beszerzett adatok alapján megállapította, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium által a FuturAqua Nyrt. korábbi könyvvizsgálójával szemben lefolytatott minőségellenőrzési eljárásban feltárta, hogy az nyrt. 2014. évi konszolidált éves beszámolójának könyvvizsgálói jelentése nem felelt meg az előírásoknak. Így az nem tekinthető a jogszabályokban előírt független könyvvizsgálói jelentésnek.

Bár a jogsértést nem közvetlenül a FuturAqua mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértésére tekintettel az MNB a jogsértő állapot megszüntetéséig felfüggesztette a FuturAqua részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.