Jogszabálysértőnek és megalapozatlan tartják a GVH határozatát - A Sunfleur Kozmetikai Kft. közleménye

2016.09. 1. Jogi Fórum / Sunfleur Kozmetikai Kft.

A GVH a Vj-66/2015 számú, nem jogerős határozata nyilvánosságra hozatalánál súlyosan jogszabálysértő módon járt el, ezért a Sunfleur Kozmetikai Kft. nyilvánosan is rögzíteni kívánja a következőket.

A Sunfleur Kozmetikai Kft. a cukorbetegség szövődményeként fellépő bőrszárazságra kínált kozmetikai termékei kapcsán indult GVH eljárást és nem jogerős határozatát megalapozatlannak tekinti. Ennek okán minden jogorvoslati lehetőséget igénybe vesz, hogy a GVH koncepciózusnak vélt, az ügyben érintett szakértők és szakorvosok véleményét figyelmen kívül hagyó, és hatásában a piaci versenyt torzító határozatát hatályon kívül helyezzék.

A Sunfleur a jogszabályok által rendelkezésre álló határidőn belül, a nem jogerős GVH határozatának bírósági felülvizsgálatára keresetet terjeszt elő.

A Sunfleur által Medifleur márkanév alatt fejlesztett és forgalmazott, a GVH eljárása alá vont kozmetika termékek minden hazai és uniós jogszabályi követelménynek eleget tesznek, azok hatásossága a hatályos előírások alapján igazolt. Az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) 42655-2/2016 szakmai állásfoglalása a vizsgálatba vont termékekkel kapcsolatban szintén a cég állításait támasztja alá.

A Sunfleur az eljárással érintett kozmetikai termékeire a jogszabályi kötelezettségen túl külön in vivo tesztet végeztetett szakorvosok bevonásával. A vizsgálatok eredményei alapján a termékek a cukorbetegség szövődményeként fellépő bőrszárazság megelőzése céljából használatra kifejezetten ajánlottak.

A Sunfleur Kozmetikai Kft. benyújtotta felülvizsgálati kérelmét az ügyben. 

 

  • kapcsolódó anyagok
GVH