A teljesítendő munkaidő és az üzemidő jobb összehangolásával a munkavállalók védelmét, a munkáltatóknál pedig a kiszámítható és tervezhető termelés kialakítását szolgálja a munka törvénykönyvének módosítása, a munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről szóló javaslat részletes vitára vitelét egyhangú szavazással támogatta az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága.

A bizottság részletes vitára bocsátotta azt a törvényjavaslatot is, amely Magyarország versenyképességének javítására törekszik és a közmű-csatlakozások felgyorsítását segítő intézkedések bevezetésére helyezi a hangsúlyt.
   

Az előbbi módosítást Bánki Erik (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, utóbbit Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes nyújtotta be Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez.
    

A parlament.hu honlapon található tájékoztatás szerint a munkaidő-szervezés átalakítása segíti, hogy a dolgozók a változó gazdasági környezetben is megtarthassák munkahelyüket, bérezésük folyamatos és egyenletes legyen. A munkáltatóknak pedig biztosítja a megfelelő munkaerőt. A törvénymódosítás a hosszabb távú gazdasági trendeket figyelembe véve ad lehetőséget a munkaidő-szervezés megfelelő kialakítására – tették hozzá.
    

A versenyképesség javításáról szóló javaslat elfogadása egyebek mellett a földgázellátásról, a villamos energiáról, a víziközmű-szolgáltatásról, illetve az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény módosításával jár majd együtt. A tervezet javaslatot tesz egyebek mellett a közműadatok nyilvántartásához szükséges ingatlan-nyilvántartási adatok ingyenes hozzáférhetőségéhez, amely a beruházások tervezésénél a közműtérképek hozzáférését egyszerűsíti és csökkenti annak költségeit – olvasható a parlament.hu honlapon található dokumentumban.