Fekhelyet vásárolna, de nem tudja, hogy mekkora lenne az ideális? Sok mindentől függ az, hogy mekkora a megfelelő. Röviden áttekintjük, hogy mit is kell tudni a legnépszerűbb matracméretekről. (X)

Az alvás és a kényelem fontos

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen az eredményes és tartalmas mindennapokhoz. Hiszen kialvatlanul nem tudunk ugyanúgy teljesíteni a munkahelyünkön, a családdal is türelmetlenül viselkedünk, ami hosszú távon nem kifizetődő. Sokan nem is gondolnák, hogy sokszor a fáradtság és a kialvatlanság áll a dolog mögött, sokkal inkább gyanakszunk a sok stresszre. Természetesen sokkal jobban fog ránk hatni a stressz is, és az immunrendszerünk is jóval gyengébben fog muzsikálni. Sőt, akár egyéb komoly betegségek is megjelenhetnek a színen.

Ahogy látható, nagyon fontos, hogy az éjszakai pihenés zavartalan és megfelelő mennyiségű és minőségű legyen. Hiába alszunk 10 órát, ha 1-2 óránként megzavarnak, vagy épp csak 4 órával kell beérnünk. Éppen ezért lehetőleg egy kényelmes franciaágy mellett tegyük le a voksunkat, mintsem egy kinyitható kanapén pihenjünk.

Akár egy kárpitos, egybeszerelt franciaágyról legyen szó, akár egy ágykeretről a beleillő matraccal, a legoptimálisabb és igazán kényelmes matrac a 160 x 200-as méretű. Az összebújás szerelmeseinek már a 140 x 200-as is kielégítő lehet, de hosszú távon nem feltétlenül lesz igazán nyerő. Ha igazán nagy tér áll a rendelkezésünkre, akkor a 180 x 200-as vagy a 200 x 200-as lehet a befutó. 

Milyen keménységű legyen az ideális matrac? 

Bár szinte azonnal rávágja mindenki, hogy a kemény matrac az ideális, ez közel sem ennyire egyszerű. Mások az igényei a hason alvóknak, más a háton és az oldalt pihenőknek. Éppen ezért nehéz egy gyors válasszal elintézni ezt a kérdést. 

Az sem ritka egy pár esetében, hogy különböző alvási szokásokkal rendelkeznek, így valakinek kompromisszumot kell kötnie. Vagy mégsem? Jó hír, hogy ma már könnyedén megoldható, hogy egy matracon belül más kialakítása legyen mind a két oldalnak. Ez egyszerű és nagyszerű megoldás a kényelmes alváshoz. Egy másik opció, hogy két különböző matracot teszünk a franciaágy keretébe, bár ebben az esetben egy rés lesz a matracok között. Erre nyújthat jó megoldást egy fedőmatrac vásárlása. 

A matracok anyaga és kialakítása korántsem elhanyagolható, mivel mást ad egy bonellrugós, egy hideghab és egy szivacsmatrac is. Ezek különböző tulajdonságai nagy fontossággal bírnak a kényelmes pihenés terén, így érdemes kiemelt figyelmet fordítani a kérdésre. A matrac vastagsága sem elhanyagolható, de ebben az esetben az egyéni preferenciák játszanak igazán nagy szerepet. Mindenképp érdemes körülnézni a Nonstop Bútor webáruházban, mivel számos matrac közül választhatunk a saját igényeinknek megfelelően.