A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete – az októberi Európai Kiberbiztonsági Hónap keretén belül – idén is megrendezi a Hungarian Cyber Security Challenge 2020 (HCSC’20) elnevezésű, nagy népszerűségnek örvendő IT biztonsági csapatversenyét. A technikai jellegű „hacker versenyre” 2020. október 15-19-e között, rendhagyó módon kizárólag online kerül sor.

A megmérettetés célja a technikai képességek gyakorlása, az elektronikus információbiztonsági szakmai orientáció, a szakma népszerűsítése, szakmai-baráti közösség építése a versenyzők között. A szervezők célul tűzték ki továbbá, hogy a résztvevők a magas szintű technikai feladatok megoldása során kompetitív szellemben és környezetben érezzék magukat, amely hozzájárul szakmai fejlődésükhöz.

A versenyre jelentkezhetett minden 16. életévét betöltött magyar állampolgárságú természetes személy. A verseny összdíjazása meghaladja az ötmillió forintot.  

A verseny résztvevőinek úgynevezett „capture the flag” (CTF) típusú feladványokon keresztül, egy külön erre a versenyre kialakított online platformon kell technikai jellegű feladatokat (Offenzív security  – pl. exploit, sérülékenység-kihasználás; Defenzív security – pl. logelemzés, hálózati forgalomelemzés, káros kód elemzés, kriptográfia; Biztonságos programozás) megoldaniuk, illetve ezek mellett kommunikációs feladatok is várnak rájuk. 
 
A HCSC’20-ról az ITT található bővebb információ.