Jogász Póker


Impossible # 2009.06.30. 19:23

Ha nem értem, az - mégegyszer mondom - nem az én hibám, azt van esélyem érteni, amit leírnak nekem. Ha azt írják, hogy nesze, itt ez a program, oldd meg, de nemnagyon van mi alapján megoldani, arról nem én tehetek, hanem ők. Ha meg szar oktatóanyaguk van szerinted, akkor nem tudom, miért nem mondod, hogy ne a PS kezdő anyagából tanuljak. Szóval baromi vicces tényleg, hogy hülyeséget csináltatnak a kezdőkkel...nem értem, ezen mi olyan derítő.

_Wasp_ # 2009.06.30. 19:19

mittomén. kérdezd a pokerstarst. szerintem ez a program a nálad kevésbé kezdőbbeknek való.

alap icm feladatokból nem 90%-ot kell hozni, hanem 100-at.

De az ICM feladatoknál (mint a neked ajánlott cikkekben le volt írva) nem az a kérdés, hogy pl megadhatsz-e vagy sem, hanem azt kell megbecsülni, mi a leggyengébb lap, amivel megteheted.

ha nem érted, egy egy adott szituban miért adhatsz meg különböző színű 7-2-vel, a buborékban, és miért nem adhatsz meg ász bubival, akkor gáz van.

najó nem győzködlek tovább, csináld végig a pokerstarsos programot, az is biztos jó. Ha mégsem, akkor legalább szeretni fognak az asztalnál :)))


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.06.30. 19:19

Arról meg nem tehetek, hogy mit nem tudok, én a kezdőknek szóló részt olvastam végig, meg néztem végig, és azt csináltam, amit oda leírtak...amit nem tudok, azt azért nem tudom, mert nem írták le nekem. Nehogymár az én hibám legyen, azért ők az oktatók, én meg a tanuló.:D

Impossible # 2009.06.30. 19:17

Sőt, még azt is írják, hogy ne kezdjek el SNG-ket játszani addig, amíg nem teljesítettem mind a 10 feladatsort, különben hamar elveszíthetem a kezdőtőkémet.

Impossible # 2009.06.30. 19:08

A második feladványban pedig eltaláltam 10-ből 9-et.

Wasp, én ezt értem, amit mondasz, de akkor a PS miért ajánlja, hogy gyakoroljak ezzel a programmal? Nemrég azt írtad, hogy jó az az oldal...

_Wasp_ # 2009.06.30. 19:07

Nade, wasp, a kezdőknek szóló részben ajánlják, hogy csináljam meg ezzel a programmal a feladványokat. A program neve ICM Trainer Light.
http://hu.pokerstrategy.com/video/2739
Én nagyon szívesen gyakorlok kezdőknek való dolgokat, dehát ők ezt ajánlják hozzá. Most akkor ez nem jó? És azt hol tudom gyakorolni, amit te mondasz?

ne haragudj, lusta vagyok megnézni a linket, mert tudom, hogy nincs értelme. nem bántásból, de azt se tudod mi az ICM, hogyan számolódik ki hogy jó választ adsz-e vagy sem.

ugye ez három dologra épül:

  • a pot odds-ra, amit a szavaidból kivéve szintén nem ismersz
  • a megadási, emelési esélyek alapján a megadó, emelő range-ének kiszámítására, amit nem ismersz
  • a kifizetési struktúrára, amivel nem törődsz.

Még egyszer mondom: keress rá a gugliban a pot odds szóra, és olvass utána.

Tudd kapásból, mekkora az esélye, hogy kiegészül a sorod, flössöd, hogy szetet floppolsz, hogy párt kapsz a kezedbe, mekkora eséllyel nyer az ász király a 7-2 ellen, ilyenek.

játsz le pár olcsó (ingyenes) SNG-t. ott láthatod, hogy játszanak deep stackben, vagy kevés zsetonnal. Igaz, hogy minél olcsóbb egy parti annál kevesebbet tanulsz, de a kevés is több a semminél.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 18:57

véletlen. (nagyon evidensek voltak a feladatok vagy ilyesmi)

abszolút hibásan gondolkoztál a leírt példában.

kb olyan, mintha megtippelnéd, hogy elítélnek-e valakit a TV ügyvédjében elmondottak alapján.

lehet hogy igazad lesz, de okosabb nem leszel tőle.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.06.30. 18:41

Azt írja a program eredménynek, hogy "10 helyes válaszod volt 10 feladatból". Ez most véletlen, vagy értek valamit?

Impossible # 2009.06.30. 18:32

Nade, wasp, a kezdőknek szóló részben ajánlják, hogy csináljam meg ezzel a programmal a feladványokat. A program neve ICM Trainer Light.

http://hu.pokerstrategy.com/video/2739

Én nagyon szívesen gyakorlok kezdőknek való dolgokat, dehát ők ezt ajánlják hozzá. Most akkor ez nem jó? És azt hol tudom gyakorolni, amit te mondasz?

_Wasp_ # 2009.06.30. 18:23

(de legalább játsz le néhány játékpénzes kört, lehet, hogy sokat nem ér, de a semminél több, és most szerintem erre lenne szükséged!)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 18:20

Imp,

most láttam, hogy az előző hozzászólásodban írtad, hogy ICM, az pedig versenyt jelent.

az ICM-től még olyan nagyon messze vagy, hogy ha azt zongorázni tudnám, akkor megélnék abból is.

Kezd az alapokkal. Kezek - melyik nyer. Pot odds számítás. Mennyi a szokásos emelés? Mik a tipikus nyerő kezek? Mik a jó indulólapok korai-középső-késői pozícióban 10 főnél. 9nél...4-nél.

Egyelőre menj rá arra, hogy a lehető legtöbb zsetont nyerd meg egy leosztásban, ne azon, hogy olyan feladványokat oldj meg, amit nem is értesz.

Ennek kb annyi értelme van, mintha a magyar jogot BH-k olvasásából akarnád elsajátítani. Bizonyos részletek meglesznek így is, de nem érted a rendszert.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 18:13

a feladvánnyal kapcsolatban csak azt nem adtátok meg, hogy mennyi pénzetek van az asztalnál, mekkorák a vakok, az ellenfélről mit tudunk, hogy cg vagy verseny, ha verseny akkor hányan vannak játékban, milyen a nyereménystruktúra.

hát enélkül nehéz válaszolni....


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.06.30. 17:29

Meg az a baj ezzel a tréner programmal, hogy annyi info, amennyit kiír, rohadtul nem elég a helyes döntés meghozatalához. Eltalálom a helyes megoldást, mire kiírja, hogy mikkel lehet egyébként all-in menni, olyan lapokat is ír, amik a feladványhoz előre megadott info keretei közé egyáltalán nem illenek.

Például azt írja, hogy ha senki sem szállt előtted játékba, akkor a magas párokkal mindig all-in mehetsz, a pozíciódtól függetlenül. Két magas figurás lap esetén is ez van.

Na miután ezt elovastam, jön a feladvány:
SB, BB meg én vagyunk játékban, nekem van T2o, az a kérdés, hogy push vagy fold lenne a helyes döntés. Megnyomtam, hogy fold (mivel magas párom sincs, meg magas figurás lapom sincs), a program pedig kiírta erre, hogy helyesen döntöttem. Nade alul meg kiírja, hogy ebben a helyzetben az alábbi kezekkel lehet all-in menni:

A2s+ K7s+ Q8s+ J8s+ T8s+ 98s

A8o+ KJo+ QTo+ JTo

Namost ugye itt olyanokat is felsorol, amik sem nem magas párok, sem nem magas figurás lapok (sőt, a legtöbb nem az). Namost így, kb. nulla támponttal hogyan gyakoroljak?? :D

Impossible # 2009.06.30. 17:08

Az ICM Trainer Light oktatóprogram (a PS-től) feladványait oldogatom meg épp, "tippelgetve", mert bár elmondják az oktatóanyagban, hogy létezik 4 darab kezdő kéz táblázat ehhez, de "nagyon bonyolult lenne ezt most elmagyarázni neked" alapon nem férek hozzá, így meg marad a tippelgetés. Egyébként pedig nem értem, hogy a búbánatban lehet ennyi táblázatot fejben tartani...eszméletlen.

Impossible # 2009.06.30. 16:17

Impelés nincs? :D

Hát ez bonyolultabb, mint gondoltam, bakker. :D Egyébként meg gusztustalannak tartom az olyan agyonreklámozást, ami kifejezetten a rakás pénzt akarja érzékeltetni...

például:

http://www.fulltiltpoker.com/…n-cunningham

Pedig olyan szép dolgokat is hallan itt-ott, hogy az élvezetért játssz, meg stratégia stb...aztán ránéz az ember egy iylen képre, és megundorodik. Persze gondolom sokaknak épp a pénz látványától jön meg a kedvük. Kár, hogy azok vannak többen.

Legislator # 2009.06.30. 15:55

lol


Sunshine after the rain.

_Wasp_ # 2009.06.30. 15:31

az elején a hideg rázott a hunglish "szakkifejezésektől": pussolás, kól, ólin, fód, csekk, páketrákettek meg ilyenek :)

főleg, ha még veszít is az ember :D

de hát "ilyen a Telaviv", ahogy a félművelt kalapossegéd mondaná...


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Legislator # 2009.06.30. 15:24

OFF
Ez a limpelés szó, nekem, mint egykori Limp Bizkit fannak nagyon bejön.
ON


Sunshine after the rain.

_Wasp_ # 2009.06.30. 15:09

egyébként a pocsék játékosok ászpárral inkább megadnak (nehogy eljesszék a többieket 6 limpelő után), és inkább az Ász-dáma, ász-tíz lapok környékén nyomnak be első emelőként egy 50 nagyvaknyi allint :)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 14:54

pot limit számítás:

A pot-limit emelés szabálya tulajdonképpen roppant egyszerű: Annyival emelhetsz, amennyi pénz a megadásod után lenne a potban. Ezt úgy kell elképzelni, hogy először megadod az utolsó tétet, azután összeszámolod az asztalon lévő zsetonokat, majd ennyit beraksz még pluszban.

egyszerűsítés: A maximális emelés az asztalon lévő pénz összege + az utolsó tét kétszerese. Néhányan szoktak úgy is számolni, hogy az utolsó tét háromszorosa + a többi zseton az utolsó téten felül. (Én így szoktam számolni)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 14:50

hát mikro limitezni végképp nem szoktam... :))) ahhoz szerintem kell némi mazochizmus ;)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.06.30. 14:10

de no limit-ben sem sűrűn szoktak pot fölé emelni.

Hehe. Játszottál mostanában mikrolimiten teljes asztalos no limites készpénzeset? Olyan brutál overbetek mennek, hogy nem győzök röhögni. És a plaja még büszke is magára, amikor az osztott ászpárjával elvisz 5 centet. Esetleg kettőt, mert limpelő nem volt, ő meg kisvakként halálra ijesztette a nagyvakot.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.06.30. 14:07

Bocsánat: a pot limites játékban a visszaemelés sem haladhatja meg az aktuális bank (pot) méretét. Igaz, abba az előtted elhangzott emelések már beleszámítanak.

Viszont ezek a licitálási fajták nem csak a texas holdem sajátjai. Az Omaha például jellemzően pot limit, nagyon ritkán játszák másként.

Egyebekben egyetértek: a texas holdem a legegyszerűbb, és legkönnyebben játszható, minden más bonyolultabb. Persze, a kicsapóst meg a cserélés nélküli ötlapost kivéve. :)

_Wasp_ # 2009.06.30. 12:29

a pókerfajták összehasonlítását nem vállalnám, hiszen kb 3-at ismerek, ebből egyet játszok elfogadhatóan (hold'em)

hold'em no limit: erről beszéltünk eddig, akárhányszor, akármennyivel licitálhatsz (visszaemelésed nem lehet kevesebb, mint az előző emelés)
fix limit hold'em: emelések száma, és mértéke is meghatározott
pot limit hold'em: gyakorlatilag (!) nincs különbség a no limithez képest, csak annyi hogy pot-ig emelhetsz mindössze, (kivéve visszaemeléskor, akkor az magasabb is lehet), de no limit-ben sem sűrűn szoktak pot fölé emelni.

omaha: 4 zárt kártyás játék, sokkal inkább a lapjaidat és a banki esélyeket játszod mint a hold'em-ben (ahol inkább az ellenfeleidet játszod), ezért kezdőbbek ellen a jó játékosok jobbak.

5 lapos draw póker: régebben játszották kiment a divatból. 5 zárt kártya, és cserélhetsz lapokat is.

van még egy csomó pókerfajta (több száz), de én a holdem megtanulását javaslom elsőnek.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 12:21

Imp (Zoli a becsületes neved? mit szeretsz jobban?)

írd be a fogalmakat, amiket nem értesz, és lefordítom magyarra.

pl az említett részletekben
"push" all inig emelés ("betolás")
"all in" minden zsetonoddal licitálsz, (ez lehet megadás, ekkor nem push-nak hívják

a push fold fázis akkor áll fenn, ha pl 10 vaknál kevesebb van nálad, vagy az egyetlen (illetve összes licitálásban hátralevő) ellenfelednél.
Ekkor nincs értelme kisebbet emelni, mint az összes zsetonoddal támadni, hiszen liciteddel elkötelezed magad a játék mellett, és úgyis bekerül az összes zsetonod a végére. Hát nem jobb, ha emelsz egy kövéret, és a nagyvak inkább eldobja, semmint játsszon?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása