Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás

jogi tudatlan # e-mail 2017.03.24. 22:24

Üdvözöllek Benneteket a fórumon.Most kérdezek elöször,nézzétek el a hozzá nem értésemet.Egy bp-i önkormányzati lakást kiutaltak nekem és egy strómannak,korrupciós segitséggel.A lakást majd meg is lehetett venni.Most több évre rá pénzt kér tőlem a stróman (nem tudom magának vagy aki által kaptuk a lakást).Sajnos egyedül maradtam gyermekemmel,igy kifizetni a strómant nem tudom,ezért feljelentettek (az apám)Tehát nem is tudom kinek is kell a pénz.Mit tanácsoltok mit tegyek,utcára tehetnek gyerekkel???Próbáljatok tanáccsal kisegíteni,mert ügyvédet nem tudok fogadni,főleg bizonytalanra.Köszönettel 1 tudatlan leány.

gerbera317 # e-mail 2017.03.23. 10:02

az ingatlan átadás után a bank és a végrehajtó ellen tervezek jogi lépéseket tenni...

Fogalmazz inkább úgy, hogy a bank ellen. Pont. Merthogy a végrehajtó csak a dolgát teszi, és ha nem tenné, ellene eredményesen fordulhat(na) a végrehajtást kérő. És ugyanez az oka annak, hogy te nem tudsz ellene eredményesen fordulni. Mert olyan ugyebár nem létezik, hogy a végrehajtó valameny intézkedését mindkét ellenérdekű oldalról eredményesen lehesen támadni, pláne úgy, hogy az az intézkedés még szabályos is volt.
OFF Az pedig eddig is ismert volt, hogy a végrehajtót mindenki támadja, a végrehajtást kérők azért, nem elég hatékony, az adósok pedig azért, mert túlontúl hatékony. És cserébe még elvárják tőle, hogy minimáljövedelemmel csinálja és tűrje. Nem csoda, hogy a végrehajtó néha odaszól, hogy "a maci f*szát, azt". ON

Azt, hogy a bankot utána hogyan szivatod meg (vagy éppenséggel hogyan nem, és erre jó esélyed van), már tényleg a te kis privát ügyed.

Vadsuhanc # e-mail 2017.03.23. 09:30

Ferenc75

Ha számít valamit, teljesen egyetértek a hozzászólásoddal.

Jogilag képzetlen laikus hozzászóló

Ferenc75 # e-mail 2017.03.23. 09:20

A mostani végrehajtási rendszer valóban katasztrófa... Adósként átélek mindent, ami ehhez tartozik. A banki kölcsönszerződések, a végrehajtó munkája és hozzáállása mind kritikán aluli. Viszont én is azt mondom erről az oldalról, hogy az a szerencsétlen árverési vevő végképp nem tehet semmiről. A bank vert át az átláthatatlan szerződésével, és a végrehajtó intézkedik a maga hasznára. Nyilván nem arról a vevőről beszélek, aki feszt zaklat, meg fenyeget, mert sok olyan is van. Nekem is már lassan fél éve húzódik a dolog (végrehajtási kifogásokkal éltem), de a vevő várja a végét, összesen kétszer láttam, békén hagy. Ha nem ő veszi meg, akkor valaki más, de még kevesebbért is. Szóval szerintem nem a vevőkkel kellene itt perlekedni, hanem én is úgy vagyok vele, hogy az ingatlan átadás után a bank és a végrehajtó ellen tervezek jogi lépéseket tenni...

Rumfo # e-mail 2017.03.23. 09:15

Szivatnak! Egy személy több név alatt! Mintha a Hujbert behívták volna a Vevő jogaiba.
Vissza a tárgyhoz: Két napja hatályos a törvénymódosítás és én két napja értetlenkedem:
„147. § (3)475 Lakóingatlanra legalább a kikiáltási ár 70%-ának - fogyasztóval kötött szerződésen alapuló követelés behajtása esetén legalább a kikiáltási árának - megfelelő összeggel tehető érvényes vételi ajánlat, ha az adósnak ez az egyetlen lakóingatlana, lakóhelye ebben van, és a végrehajtási eljárás megindítását megelőző 6 hónapban is ebben volt.”
http://www.kozlonyok.hu/…ne/index.php?…
A hangsúly a fogyasztóval kötött szerződésen van. A Ptk. szerint fogyasztói szerződés az a szerződés, amely fogyasztó és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti. Ez a személy pedig nem csak bank vagy pénzintézet, hanem az összes közmű szolgáltató. Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy nem csak a devizahitelesekre, hanem minden banki hitelesre és ezen kívül minden – nem fizetett - közmű szerződésre is vonatkozik, hogy csak becsértéken lehet árverezni. Azt is védi ez a törvénymódosítás, aki nem fizeti a közműszámláit. vajon mit szólnak ehhez a közműszolgáltatók? Vagy rosszul gondolom?

Legjobb #   2017.03.23. 02:35

Misa86 - legutóbbi hozzászólásoddal ritka nagy tájékozatlanságról tettél tanúbizonyságot, de ne aggódj, majd poreci barátod továbbra is megvéd az információktól, aki szerint trollkodás, ha valaki egy jogi fórumon felhívja a figyelmet a jelenleg folyó végrehajtások és árverések zömének erősen rogyadozó jogi hátterére, és emiatt - többek között - a végrehajtási vevők fokozott kockázatára is.

poreci - a fenti jogbizonytalansággal lehet, hogy az általad említett szerzők is foglalkoztak, ám elsősorban jogi tanulmányokban olvashatsz róla. Persze igazad lehet abban, hogy ez utóbbiakra ezen a fórumon nincs is igény, mert néhányan fontosabb információnak tartják pl. az ilyen jellegűeket, amit írsz, hogy "nem a megfelelő ember rakta a legmagasabb tétet és ez vhogy kiszivárgott". OK, akkor beszéljünk arról, hogy ki a "megfelelő" ember az árverési licit megtételére. Előadod?

nonolet # e-mail 2017.03.22. 23:11

Sőt,
adj neki egy szem krumplit tavasszal
és kérj egy kilót nyár végén....

Ha ért hozzá, menni fog neki és m,ég neki is marad 1 kiló.

Csak hát a csákó olyan sötét, hogy
halvány lila fogalma sincs a világ működésről
De azért hőzöng a sötétje.

Pedig van internetje, okosodhatna is akár!

gerbera317 # e-mail 2017.03.22. 23:10

Poreci

A végrehajtó között is akadnak olyan iq-huszárok, akik ezt nemcsak hiszik, de még hirdetik is. Egyetlen módon lehet őket kicselezni: előbb kezdesz el érdeklődni az árverés iránt.

poreci # e-mail 2017.03.22. 23:09

csubaferke, Nancy, Emberként, Legjobb:
Mindenki ott olvas Drábikot vagy Bogár Lászlót, ahol akar. Viszont egy szakmai fórumot széttrollkodni nem gondoljátok , hogy több, mint pofátlanság? Ott az index, vagy egy csomó politikai vita fórum, oda irogassatok!

nonolet # e-mail 2017.03.22. 23:05

csubaferke

Nos, ritka nagy hülye vagy a pénz+gazdaság világához ...

Pedig az alapokat már a felső tagozatban elmondták.

Vagy csak max 6. általános jött össze?
Mert akkor nem tehetsz róla, hogy
ennyire sötét maradtál a témában.

gerbera317 # e-mail 2017.03.22. 23:04

Sehogy, ez egy piramisjáték, valaki a piramis alján mindig csődbe megy.

Adj kölcsön egy birkát egy birkapásztornak azzal, jövőre kettőt kérsz vissza. Simán megadja, és közben senki nem megy tőle csődbe. Pedig ezek között még olyan is akad, amelyik írni-olvasni sem tud.

poreci # e-mail 2017.03.22. 23:03

3 napos előírásra vonatkozó kérdésre írok...

Miért nincs itt egy gomb, ahol lehet látni, hogy ki mire válaszol?

Nekem az egyik végrehajtó azt a felvilágosítást adta, hogy mivel a licit lezárását megelőző 3. napon (azaz értelmezése szerint 3 napon belül) utaltam át a pénzt -maga a kérelem előbb történt egy nappal, ha jól emlékszem- ezért nem fogadhatja el a jelentkezésem, mert volt már olyan árverésük, aminek az eredményét azért támadták meg sikeresen, mert olyan licit tevő ajánlata lett a legmagasabb, aki nem felelt meg annak a törvényi feltételnek, azaz nem telt el legalább 3 nap a licitre jelentkezés és a licit lezárása között...

(az már más kérdés, hogy ezt a belső infot- amit csak a végrehajtó iroda ismerhet- vajon honnan tudta meg a "megtámadó" fél... (biztos nem arról volt szó, hogy nem a megfelelő ember rakta a legmagasabb tétet és ez vhogy kiszivárgott).

Ennek megfelelően , mint érvénytelen licit tevő, aki a törvény értelmezése szerint feleltem a következményekért és nem a licit teljes összegét utalta vissza, hanem az ő utalási díjával csökkentett összegben...

Tehát bár egy elavult előírásnak tűnik ez a 3 napos limit és velem is fordult már elő, hogy aktiválták a kérelmemet, amit 3 nappal a licit végén belül utaltam, de előfordulhat, hogy:

  1. el sem fogadják a licited
  2. csökkentve küldik vissza a pénzed
  3. ha megnyered a licitet, azt meg még érvényteleníttethetik is...
Vadsuhanc # e-mail 2017.03.22. 22:58

Mielőtt vád ér... devizahitelem miatt végrehajtás folyik ellenem. Én is szeretném minimalizálni a plusz költségeket.

Tisztelet a kivételnek sokan még az alaptartozást sem akarják megfizetni.

Arról senki nem beszél, hogy a felvett összeget sem fizette meg a banknak, nem hogy a kamatokat. Jaaa és nem is akarja kifizetni

Azzal egyetértek, hogy az egész devizahitel tisztességtelen volt. CSak itt már keverednek azok az adósok akik kamatos kamattal kifizették a tartozást és azok akik még egy grandot sem fizettek.

És általában az utóbbiak háborognak a legjobban....

Jogilag képzetlen laikus hozzászóló

Vadsuhanc # e-mail 2017.03.22. 22:31

Múltkor a barátom közjegyző előtt adott nekem 200.000. forint kölcsönt.

Hmmm. Ő is csaló szerintem. Ne adjam meg neki?
Mi a kedves fórumozók véleménye ?
Mire alapozzam, hogy becsapott és csaló ?

U.I: A véleményeket szeretném majd az ellenem folyó - deviza lakáshitel - végrehajtásban is felhasználni.

Jogilag képzetlen laikus hozzászóló

csubaferke # e-mail 2017.03.22. 22:07

Kedves gerbera317! A forgalomban lévő pénzmennyiség teljes egészében hitel-pénz. A bankok csak a tőke erejéig bocsátanak pénzt a gazdaság vérkeringésébe, akkor hogyan lehet visszafizetni a kamatot? Sehogy, ez egy piramisjáték, valaki a piramis alján mindig csődbe megy. Kerek számokkal az egyszerűség kedvéért: egymilliárd forint 1 éves lejáratú hitelpénz került a gazdaságba, 10 %-os évi kamatra. December 31-én a bank követelése 1.1 milliárd forint. 1 milliárd ft van forgalomban, 100 milliót a kamatra honnan vegyünk elő? Egy mód van csak rá, újabb hitelt veszünk fel és abból törlesztjük az előző hitel kamatát! Ez persze nem mehet a végtelensgig és mint érzékelhető, az utolső köröket futjuk. "Az a szerencse, hogy az emberek nem értik a bank és pénzügyi rendszerek működését. Ha értenék, már holnap kora reggel forradalom lenne.” Henry Ford

gerbera317 # e-mail 2017.03.22. 21:08

Na jó, nem 30, hanem 32. Volt egy kis előtörlesztésem, most már csak kb. 2,5 M-val tartozok. De már erősen gondolkozok, hogy nem fogok fizetni. A lakásomat úgysem vehetik el (szerintetek, márpedig ti k.ra értetek hozzá), meg a bank is egy zsidóbérenc csaló bagázs. Ja.

Misa86 # e-mail 2017.03.22. 20:49

Ezt a hitelszerződésben kell keresni, amit a hitelfelvevő elfogadott, hogy a felvett hitel fedezetéül felajánlja az ingatlanát. Ha nem így lenne, akkor a törvények alapján a bíróság nem engedné a végrehajtásokat. Az adósok szinte minden esetben élnek fellebbezési jogukkal, amiben előterjesztik álláspontjukat. Ezt azután a bíróság ismét kivizsgálja. Tehát többszörös jogi vizsgálaton megy keresztül az ügy, több jogász, bíró, ügyvéd nézi át mielőtt végleges döntés születik...

Legjobb #   2017.03.22. 19:18

Misa86 - most én kérdezem, hogy mi ez itt, jogi fórum, vagy valami ráolvasás? Azt írod, hogy "a bank a lakást mindenképpen elviszi". Tényleg? Nahát! Támaszd már alá valamilyen jogszabályokkal, hogy ezt honnan veszed, hogy bank bárkinek a tulajdonát csak úgy "elviheti".

Gerbera317 - Tőled pedig igazán nem vártam volna ilyen szép mesét, azt írod, hogy harmincezret fizetsz a lakáshiteledre. Tényleg?? Ez igazán csodás, és mennyit vettél fel, két millát?

Misa86 # e-mail 2017.03.22. 16:21

Emberként!

"Segített tönkretenni egy családot", na itt téved. A bank a lakást elviszi mindenképp. Szerinted, ha kevesebben licitálnak, és 5 millával kevesebbet kap az adós, azzal ki van segítve? Lehet, hogy a mostani árverezési rendszer nem jó, de jelenleg az árverési vevő tudja segíteni az adóst... A pesti lakásoknál piaci ár közeli árak alakulnak ki, nem ritkán a becsérték 2-2,5szerese, úgy, hogy azt sem tudja mit vesz. A legjobb az lenne, ha normális értékesítés lenne, mert akkor, ha látja valaki mit vesz, bátran ad érte többet. Szóval kedves Emberként, az itt leírtakkal te pont ellen teszel az adósoknak. Elérheted, hogy egy ember licitáljon majd csak, és minimál áron menjen el minden... Ha az egész eljárással van baj, akkor nem azt a szereplőt kéne fenyegetned, aki az egyetlen a folyamatban, aki segít az adóson!

Frankline # e-mail 2017.03.22. 10:03

Köszönöm a választ !

gerbera317 # e-mail 2017.03.22. 09:43

Az összes banki hitel csalás

Tényleg, akkor én csalások áldzata volnék? Harmicezer a lakáshitelem törlesztője. Nyolcezer a hűtőszekrényemé. Mindegyik kölcsönszerződést úgy írtam alá, hogy tudomásul vettem a szerződési feltételeket. Azt állítod, sikerrel hivatkozhatnék csalásra? Nektek, trolloknak, semmi jogérzéketek nincs? Egy óvodás felnőttebbül tud gondolkodni, mint ti.

gerbera317 # e-mail 2017.03.22. 09:40

@Frankline

A regisztrálás és aktiválás ideje látszik e a jegyzőkönyvben?

Nem látszik, és nem is játszik. Miért kellene? A három munkanap nem jogvesztő. Az árverezőt akár öt perccel az árverés vége előtt is lehet aktiválni. A három nap arra van, hogy ha adott esetben a végrehajtó nem tud egy késlekedő árverezőt aktiválni, akkor az ne követelőzhessen és főleg ne kifogásolhasson. (Csak egy példa: egy vasárnap este nyolckor lezáruló árveréshez ne péntek délután ötkor akarjon valaki aktiválni, főleg úgy, hogy az előleget is pénteken utalta át a végrehajtónak.

csubaferke # e-mail 2017.03.22. 09:27

Nancyke, a bemásolt írás a szerző engedélyével szabadon terjeszthető! És ez is : Az összes banki hitel csalás - http://op.harmoniaban.org/…hitel-csalas

Frankline # e-mail 2017.03.22. 09:00

Volna egy, a fórumba illő, jogi kérdésem az alábbi témával kapcsolatban:

"Ha a vételi ajánlatot tenni kívánó felhasználó már szerepel az árverezők nyilvántartásában, akkor – az árverés lezárását legalább 3 munkanappal
megelőzően előterjesztett aktivációs kérelme alapján - az Elektronikus Árverési Rendszer árverezőként történő használatához szükséges felhasználói nevet és jelszót az eljáró végrehajtó aktiválja amennyiben az árverező az ingatlan kikiáltási ára 10%-ának megfelelő árverési előleget a végrehajtónál letétbe helyezte, vagy átutalta..."

A "3 munkanap" jól sejtem e, hogy talán a régi, lassú ügyintézés/átutalás miatt került bele valamikor a feltételek közé, aztán valamiért még nem módosították ? Az MBVK rendszere és a végrehajtók is engedik a 3 munkanapon belüli aktiválást. Ha valakit így aktiváltak és licitál, utólag érvényteleníthetik e a licitet e miatt? A regisztrálás és aktiválás ideje látszik e a jegyzőkönyvben ?

Emberként # e-mail 2017.03.22. 08:21

grave 7

"Az adósnak az lenne az érdeke hogy a bank csak is az őt megillető jogos összeget követelje.” Te is úgy képzeled ezt, hogy ha felveszel 10 milliót, akkor 10 év alatt/után is csak azt a 10 milliót kelljen visszafizetned?".........értelmezni kéne a mondatot. JOGOS összegről volt szó. Egy kölcsön visszafizethető és pezsdíti a gazdaságot. A bank évszázadok óta a kölcsönből él ( amúgy érdemes lenne olvasnia a pénz keletkezéséről, arról, hogy a bank állíthat elő fedezet nélküli pénzt stb. ) A deviza hitel előtt is volt kölcsön Magyarországon és érdekes módon nem okozott gondot. 10 millióra kb 19 milliót kéne visszafizetni 20 év alatt, ez a kölcsön. Jelen esetben 10 millióra 10 év alatt 30 millát kell visszafizetni...na ez a baj! ..és ha ezt valaki nem tudja/bírja, akkor elveszik a házát és maguk képesek erre licitálni és még ki is kérik maguknak. Itt nem bűnözőkről beszélünk hanem magyar állampolgárokról, akiket becsaptak. Hogy fog élni majd ezzel a tudattal, hogy segített tönkre tenni egy családot Jó lesz abban az ingatlanban lakni?? Előbb-utóbb mindenkinek benyújtják a számlát és az nem indok, hogy csak jól akartam járni anyagilag...az csak 1 kifogás, amit van olyan fórum, ami bűnként kezel majd.
A feljelentésekről csak 1 mondat: Polt Péter ügyészségére benyújtásra került több ezer !! feljelentés....és mind le lett seperve. Polt Péter neje Matolcsynál dolgozik havi 5 milláért...miről beszélünk?
Az alaptörvényről miért is ne beszéljen itt bárki is? Önre nem vonatkozik talán? Tudja miért kell majd fizetnie az egészségügyi ellátásért mindenkinek, persze az adón felül, tudja, hogy miért nem jár alanyi jogon a lakhatás, tudja, hogy miért nem jár a nyugdíj....nos az alaptörvény miatt! Tényleg nem vonatkozik Önre és a családjára? Tudja, hogy mit ír elő az Alkotmány, ami amúgy 2011-ben érvényben volt? Nézzen utána....mert ezért érvénytelen az alaptörvény,..és ha rendszerváltás lesz a régi lakók sorban visszakövetelik az ingatlanjaikat JOGOSAN, mert az Alkotmány szerint ami jogilag most is érvényben van, az jár nekik, míg az árverezés JOGTALAN volt így nem is alapíthat arra senki jogot.... ez van, ezért kéne beszélni róla és foglalkozni vele.