pedagógus szabadság


monalisa1 # 2007.07.07. 19:31

Arra a 2 hónapra elmehet betegszabadságra, ha jó a kapcsolata a háziorvossal. (Kedves big cat ugye ezt itt nem olvastad!...)

Az iskolaigazgató meg nem lógázza a lábát és fütyörész, hanem az ekként megtakarított bérköltségből próbálja rendbehozatni az egyik-másik wc-ét, mely már nagyon időszerü lehet...

nyusz66 # 2007.07.07. 14:19

Csak halkan jegyzem meg: amikor "a nyári 2 hónapra nincs munkaviszonya, és mint ilyen keresménye. Hurrá, időmilliomos, elmehet PÉNZT keresni...." - és sajnos elég sok ilyen van, ahol a nyári bér fizetésétől így kíván megszabadulni a munkáltató, szóval ilyenkor a munkáltató a saját terhét a közre hárítja.

Ugyanis monalisa, és mindenki, aki az ő véleményén volt/van:
Nem jogszerű az az eljárás, hogy folyamatos munkaerőigény esetén rendszeresen határozott idős szerződéssel foglalkoztassanak valakit (akár pl. pedagógust), aztán elküldjék, majd visszavegyék.
És amellett, hogy ez nem jogszerű, ilyenkor a munkáltató helyett te, meg én, meg mindenki fizeti az illető álláskeresési támogatását azalatt az idő alatt, amíg a munkáltató zsebretett kézzel fütyörész, és lógázza a lábát.
Monalisa szerint piacgazdálkodik, szerintem viszont visszaél a joggal, és az állammal - azaz közvetve a többi állampolgárral - fizetteti meg az arra az időre szóló támogatást, hogy neki ne kelljen fizetnie.

És Lyonee-val értek egyet: szeretném azt az alternatív valóságot látni, ahol már csak 1000 pedagógus van az országban, akik heti 40 órát tanítva oktatják a jövő nemzedékét - de ebben a valóságban azért nem szeretném kipróbálni.

csumák # 2007.07.07. 14:18

Hol van a kis cicám?


jano

monalisa1 # 2007.07.07. 14:00

És ott folytatódott kedves Lyonne, hogy az "ollózással" kapcsolatban általam leírtakat is voltál szíves elérteni...

No elmentem.

monalisa1 # 2007.07.07. 13:56

A pedagógusok panaszkodásával: nem csak ők vannak a planétán.

Lyonee # 2007.07.07. 11:36

Monalísa!
Olvasd el még egyszeraz elejéről. ! A topicnyító pedagógus segítséget kért, mert a szabadságának egy jó részét el akarta a munkáltatója csalni! Monalisa a tőle megszokott módon megjegyzéseket tett „Nem akarom bánati a (mindig panaszkodó) pedagógusokat,” . Úgy gondolom, a pedagógus is éppen olyan ember, mint a többi, és ha jogsérelem éri, nem kéne panaszkodónak titulálni. Innen indult.
Ajánlom a figyelmetekbe az alábbi linket!
http://www.felvi.hu/…lentesek.ofi?…
Azért jó, hogy csak 6422 hülye van ebben az országban, aki „csak pedagógusnak jó”.. Aztán majd el lehet gondolkodni, hogy a gyermekeiteket, unokáitokat néhány év múlva kik fogják tanítani, most meg az 50-55 év közötti jól felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező pedagógusokat küldik el

csumák # 2007.07.07. 10:57

Liza, ugye tudod, és tudják itt mások is.
Miről is szól ez az egész?


jano

monalisa1 # 2007.07.07. 10:49

Csumák!
Semmi probléma, mindden OK.
Csak Lyonne elolvasta (...) amit az ollózással kapcsolaban írtam. Ennyi.

monalisa1 # 2007.07.07. 10:47

És ha netán nem alkalmazzák az ősztől ismét, hanem az iskola vett fel helyette valaki mást KEVESEBB pénzért, akkor a tanintézet piacgazdálkodott...

monalisa1 # 2007.07.07. 10:45

A topicnnyító - vagy az azt követő egyik kérdező - azt a problémáját tárta fel, hogy a nyári 2 hónapra nincs munkaviszonya, és mint ilyen keresménye. Hurrá, időmilliomos, elmehet PÉNZT keresni....

Senki ne mondja most nekem hogy cinikus vagyok, mert MÁSOK is vannak létbizonytalanságban, sajnos. Valamiféle piacgazdaság van, vagyis a munkáltató joga/kötelessége hogy spóroljon ahol csak tud.

Mostanság már a középiskolai kollégiumokból is hazaküldik a diákokat a hétvégére, sőt a kórházakból úgyszintén.

A tanár is kap szabit, igaz jó sokat, és ha ez neki csak többletkiadást jelent otthon és "0" forint bevétel ezen időszakra, hát ez van.

csumák # 2007.07.07. 10:41

Akkor, most hogy is van ez?


jano

monalisa1 # 2007.07.07. 10:38

Mert hogy az érettségivel a kezében még nem tudja hogy hová-merre az Életben. Így hát beül még 3-4 évet a padba, no és hová a legkönnyebb bejutni: tanárnak tán még jó lesz...

csumák # 2007.07.07. 10:31

Bizony, bizony. Több szülőtől is hallottam (anno), azért megy tanárira a gyermeke, mert "értelmiségi lesz és jó a szabadság"


jano

the big cat # 2007.07.07. 10:27

A jogi oktatás uyganolyan csapnivaló, mint az összes többi, ez nem specifikus, taláén atanári szakma szenved a legtöbbet attól, hogy az lett a semmi másra nem jók utolsó mentsvára...

csumák # 2007.07.07. 10:19

Liza kedves! Te olyan dolgokat írsz, amiket én nem tettem.


jano

monalisa1 # 2007.07.07. 10:17

Csumák!
Szerinted a bírói karban mindenki a legmagasabb fokozatú végzetséggel rendelkezik - mert hát az itélkezés is elég gyalázatos...

Vagyis hogy mennyi a tudás-, a felkészültség- és nem utolsó sorban az odavalóság...

Amúgy próbáld egy bírónak azt mondani hogy "szamár"...

Ha valaki pedagógusként egy - egy órára órákat készül, akár el is lóghatta annak idején a saját tanóráit...

monalisa1 # 2007.07.07. 10:11

Nemrég olvastam: kinek adjanak több pénzt, a nyugdíjasnak vagy a pályakezdő diplomásnak. A válasz az volt, hogy egyértelműen a diplomásnak, mert ő majd "felhozza" a társadalmat és akkor a következő generációjú nyugdijasnak már több fog jutni majd...

monalisa1 # 2007.07.07. 10:07

Nem a diploma megszerzésére értettem amit alant írtam. Ismerek valakit akinek műszaki nagydoktorija van, valamint néhány más tudományos fokozata külföldi egyetemen is, és ő mondta, hogy a megszerezett jó alapok után az "ollózás" neki már nem volt olyan nehéz...

the big cat # 2007.07.07. 10:03

ja persze, a géplakatosok, meg gyógyszeráészek véleméyne alapján működik az oktatás, ők azok aaz érdekcsoportok akik befolyásolják. Mindig is tudtam, hogy a pedagógusok...

Az meg hogy sokkal több pénzből sokkal jobbat is lehetne csinálni nem érv. én sokkal több fizetést tudnék adni sokkal több pénzből, de abból kell főznünk amink van, és nem lehet a pénzhiány mögé bújtatani az oktatási rendszer teljes alkalmatlanságát.

Az uóbbi fél évszázadban a világ jónéhány nyomorban élő országa verekedte magát fel a világ vezető ipari hatalmai közé, úgy hogy nem tudodtt többet költeni az oktatásra mint mi, mégis az oktatás reformjával kezdődöt a csoda megalapozása. Nálunk meg csak mártírkodás, amegalapozatlan igény a magas társadalmi megbecsülésre, és a minden változás ellenzése van.

Lyonee # 2007.07.07. 08:54

Monalisa!
Lehet, hogy Te nem hiszed el, de egyetlen diplomát sem úgy dobnak az ember után, legyen az orvosi, mérnöki jogász, pedagógus, stb. diploma. Ülni lehet sokat, sok helyen, (akár a számítógép előtt is munkaidőben és közben fórumozni), de nem hiszem, hogy attól valaki diplomát szerez.
Az oktatási rendszert nem az iskolákban tanító pedagógusok hozzák, hozták létre, sajnos még a véleményüket sem kérik ki.
Egyébként egyetértek Csumákkal.

csumák # 2007.07.07. 07:52

Ezopus egyik meséje: minden szamár a maga terhét érzi. Én is ilyen szamár vagyok.


jano

monalisa1 # 2007.07.07. 06:49

És hogy miért kelljen egy - egy tanórához esetenként több órát is előkészülni, annak több oka is lehet, pl. mert hiányos az "oktató" felkészültsége...

csumák # 2007.07.07. 06:43

Ja még annyi: egy szívsebész, agysebész hány órát dolgozik? Nekik kell nem kell továbbképezni magukat?


jano

monalisa1 # 2007.07.07. 06:39

Kedves Kriszti26! Csak úgy süt az irásaidból a magasságos PEDAGÓGUSI gőg!...

Egy kicsit fogd vissza magad, vagyis szálj le a "magas" katedrádról.

Két tudodmányos fokozatot is van, na és, az olyan nagy munka: leginkább ülep, olló és gépírástudás szükségeltetik hozzá.

Egyébként az egyetemi tanárt TANÁRNAK hívják széles e hazánkban és nem oktatónak - mint te mondod. Tudod kit hívnak oktatónak: a szakmunkástanuló intézetben a valamilyen műhelygyakorlaton a szakmát megtanító OKTATÓT. (Egyébként az is szép, megbecsülendő foglalkozás.)

Amúgy big kat már akkor itt volt a jogi fúrumon és írta egymás után a hasznos- segítőkész hozzászólásait, amikor vélem te
még javában nyomtad az iskolai/főiskolai padot...

Ami pedig azon hozzászólásodat illeti, hogy a középiskolai tanár munkáját hogyan/miként lehet mérni, osztályozni, az már ősidők óta ki van találva: legfőbb értékmérő a saját diákjai.

csumák # 2007.07.07. 06:38

Én spec. A Nagy Macskával értek egyet. 35 évet ledolgoztam az eü-ben, és mindig fájó volt, hogy az orrunk alá dörgölték:élj meg a hivatástudatodból. De mégiscsak van egyfajta hivatástudata az embernek. Nem megfelelő bér, munkaidőn túli ügyelet stb., mégis újra itt dolgoznék, mert szükség van őrültekre és megszállottakra.
A kismamák pedig maximális támogatottságot érdemelnek.


jano