Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás

BANK PLUS ZRT.

végrehajtó1 # e-mail 2010.03.11. 07:36

Ha így van ahogy írtad fellebbezd meg a kivonást.És tekints be az iratokba ,itt benne van milyen ügyben ki vonatta ki.Keresd meg melyik városi bírósághoz tartozik a vh-tó.Ide írj vh kifogást.

Liliom02 # e-mail 2010.03.11. 00:04

Végig olvasva a fórumon hozzászólókat, rájöttem, hogy én is áldozatuk lettem.
A B+ által tudtam megvásárolni 2007. szeptem­berében a kocsit 1 millió ft hitellel. A részleteket minden hónapban fizetem, igaz előfordult, hogy késve, de minden esetben tárgyhónapban. A több napos késéseknél jött a kamatokkal megterhelt csekk, amit már nem adtam fel, hiszen közben rendeztem az elmaradást. Tehát elmaradt havi tartozásom nincs, max. a késedelmi kamatok nem lettek minden esetben befizetve. Egyetlen egyszer ezt is kiküldték külön csekken amit rendeztem is. 2010. március 08-án kaptam az önkormányzattól egy 2009. szeptember 29-én keltezett levelet, hogy egy 2009. szeptember 03-án kelt levélben egy budapesti végrehajtó lefoglalta az autót, ezért az okmányiroda kivonta a forgalomból és kéri adjam le a rendszámot.
Kérdésem a következő:

• Ha nincs törlesztő részlet elmaradás mi ez az egész?
  • De ha lenne is, miért nem tájékoztattak erről?
  • A késedelmi kamat be nem fizetéséért lefoglalhatja?

Sok minden nem stimmel itt. Ha valami miatt amit én nem tudok 2009 szeptemberében már végrehajtónál volt a dolog, már előtte hónapokkal kellett volna hogy probléma legyen. Ha volt miért nem keresett meg a bank?

Én a mai napig nem kaptam szerződést, de számlakivonatot sem. Mi ilyenkor a teendő? Tehát lassan két éve. Tény hogy nem lehet őket telefonon elérni, az ügyfélszolgálaton pedig csak igérgetések vannak.
Volt valakinek hasonló dolga? Mi következik ezután. Mi gond nélkül használtuk az autót hónapok óta.

Laci@ # e-mail 2010.03.01. 18:57

Üdvözlök mindenkit. Saját tapasztalat alapján tudom , hogy nem túl etikus a bank plus ügyintézése. Valóban sok lényeges információ van a szerződés mellékletében, de nincsen leírva minden apró részlet.Én nem láttam sehol pl.: amennyiben késik a törlesztés felszámolnak automatikusan bizonyos költséget plusz, meg előlegezik a további késedelmi díjat. Egyszerűbben, ha valaki 1 napot is késik felszámolnak több, mint kettőezer forintot és megelőlegezik a 30 napon túli befizetés újabb költségét. A pót csekknek természetesen szintén külön díja van.Ha kéred-ha nem. Összegezve, ha valaki késik egyből több, mint 5000Ft-tal több az aktuális befizetni való. Érdekes, hogy a 30 napon túli befizetés költségét-ha valaki mégis 30 napon belül fizet- automatikusan nem adják vissza. Ezt külön kérvényezni kell. Több autónk is volt majdnem mindegyik hiteles, de ennyire gerinctelen üzletpolitikát képviselő bankkal szerencsére eddig még nem találkoztam. Amint lehetőségem lesz kiváltom a hitelt vagy bankot váltok. Minden ismerősömet vagy akit csak lehet le beszélek a bank plussal való kapcsolatról. Olyan kereskedésben ahol a bank plus adja a hitelt több autót nem veszek!!!

Dr.Attika # e-mail 2010.02.20. 08:54

Ügyek kapcsán olvastam a szerződéseket. Korrektek. Felhívják az adósok figyelmét az árfolyam kockázatra.
A gond az, hogy az adósok vagy nem értik vagy nem hajlandók tudomásul venni a későbbiekben. A kölcsön szerződés megkötésekor van egy összeg, amiről úgy gondolja az adós, hogy tudja majd törleszteni. A gond akkor jelentkezik, amikor a CHF árfolyama változik, illetve az adós elveszíti munkahelyét. Na most erre kellene gombot kötnimind a bankoknak, mind az államnak, amikor ún. adósvédelmi jogszabályokathoz.

bigbell # e-mail 2010.02.20. 07:57

olvasva a hozzászólásokat, biztos hogy vannak olyanok, akik banki ügyletekkel foglalkoznak, vagy esetlegesen a bank+ alkalmazottjai. Azért érdekes, hogy sok embetnek rossz véleménye van a cégről. Azzal takaróznak általában, hogy a szerződés alálett írva. Igen, de érdekesek lehetnek a körülmények is. A szerződés apróbetűs és való igaz, hogy a gk vásárlásakor az adott ügyintéző szavait elfogadják, hiszen abban bízik a vevő, hogy teljesen tájékozott az ügyben. Ami esetlegesen furcsaságként éri később a vevőt, az adóst, arra meg azt mondják, benne van a szerződésben, hirdetményben. Követhetetlen, hogy a Ft-chf változás milyen volt és ennek alapján miért ennyi az annyi. Fizetési határidő x nap, de előbb fizessem be, hogy odaérjen a bankhoz!!? Ha nem, késedelmi kamat. Csekk 750.-Ft, átutalás 2000 Ft pluszt jelent. Talán ez a + jel értelmezése a bank logójában? Telefonon alig, személyesen pedig alg-alig érjetőek el épp 1 órás ebédszünet egy üresnek mondható, alig bútorozott, lerobbant irodában. Késői részlet kezelési díja. Mi ez? Valaki tudja? Kamat mértéke mennyi? Számokat összegeket én is le tudok írni, de nem értelmezhető, hogy az annyi miért annyi! Végtörlesztés kérésekor ugyanazt az összeget kaptuk meg, mintha a hitel lejárna. Végtörlesztéskor nem csak a visszalévő tőkét kell fizetni, + esetlegesen szerződésmódosítási díjat, hiszen a törlesztés után már nincs mit kamatoztatni. vagy ezt sem jól látom? Azzal egyetértek, hogy a hitelt törleszteni kell, de mindig adódhatnak problémák, rugalmasság, segítőkészség, közös, mindkét fél számára elfogadható megoldás meg sehol.

Eugénia1 #   2010.02.12. 08:27

Kedves Rennyke! Nem vagyok szakértő, de ha nem fizeted a hitelt, akkor felmondják a szerződést és egy összegben fogják tőled követelni a hátralévő tartozást és ha jól tudom, még a hátralévő kamatokat is. A kocsit el fogják venni és ha mázlijuk van, akkor el tudják adni, a kapott pénzt ráteszik a tartozásodra és a fennmaradó összeget fogják már csak tőled kérni.
A rossz hír az, hogy általában áron alul adják el ezeket a visszavett autókat, ezért ebben az esetben lesz még fizetendőd.
pl. a 680e tartozás, eladják kocsit 500e-ért, akkor be kell még fzetened 180e Ft-ot + késedelmi kamatot.
Szerintem azt tudod tenni, hogy nem várod meg, amíg visszaveszik a kocsit, hanem megpróbálod te eladni, hátha többet kapsz érte…

Rennyke # e-mail 2010.02.11. 20:32

Sziasztok
Érdeklődni szeretnék,hogy mi van akkor ha már nem tudom fizetni a kocsi hitelt?Csak az autót viszik el vagy még rám vernek mást is?
3éve fizetem az autóhitelt.900e­zerért vettünk egy használt autót.300ezret befizettünk a maradék hitel.havi 18ezer körüli a törlesztő és még mindig 680ezer tartozás van rajta. Már nem tudjuk fizetni.
segítsetek,hogy mi van ilyenkor.Vissza veszik az autót azt gondolom,de mást is ránk verhetnek?
köszönöm

Maccs # e-mail 2010.02.02. 22:55

Sziasztok!
Én azt javaslom, hogy az autókereskedőnél kapott ajánlatot hasonlítsátok össze majd a kapott szerződéssel, hogy az esetleges különbséget észrevegyétek. Amennyiben az ügyfél kárára magasabb törlesztő jön ki, mint amiben megállapodtak, akkor nem kell a szerződést aláírni. Ha jól tudom, de lehet, hogy változott már a száma, de 8 napig minden következmény nélkül vissza lehet lépnie az ügyfélnek a hiteltől. Persze javítsatok, ha nem így van!

Írásban ajánlatos reklamálni, vagy kérelmet beadni ajánlott-tértis levélben, arra kötelezően válaszolnia kell az ügyfélszolgálatnak záros határidőn belül.

Eugénia1 #   2010.01.21. 08:45

Sziasztok!
Az első és legfontosabb, hogy mindig el kell olvasni, amit alá akartok írni. Sajnos 5 évvel ezelőtt én is elkövettem egy nagy hibát és a Bank Plus áldozata lettem. Sajnos az igaz, hogy részletes kimutatást a tartozásról soha nem adnak és nem is tudják, hogy milyen pénzt mire könyvelnek. 4 évvel ezelőtt vett fel egy ismerősöm 2,7 millió hitelt egy kocsira. A mai állás szerint a tartozása 2,6 millió és ez nem vicc. 4 év alatt mi a fenére fondították a befizetett pénzt??? Nem hiszem el, hogy 4 év alatt a tőkébe 100e Ft-ot tudott betörleszteni. Kritikán aluli egyébként a cég hozzáállása, nem lehet őket elérni. Voltam bent személyesen is, de annyit tudtak mondani, hogy írjam le, amit akarok. Minek, ha úgysem válaszolnak????? Mit lehet ezekkel csinálni? Büntetés nélkül csinálhatják ezt az emberekkel?? Persze, le vannak védve, mert aláírtad…de sokan a magyarok közül sajnos nem értik a szerződések szövegezését. Aki jártas már benne, az kiszúrja a kiskaput, de aki nem, az meg így járt??

lacika12 #   2010.01.03. 22:58

Sziasztok!

Nekem is ennél a banknál van hitelem, és eddig semmi gondom nem volt velük. Nem tudom miért szitkozódtok, mikor minden bennne volt abban a szerződésben amit aláírtatok, sőt sztem senkit nem is köteleztek arra, hogy hitelt vegyen fel!

Egyszer hívtam föl őket eddig mert kifogásóltam, hogy a csekk mellett nincs semmilyen kivonat, hogy a törlesztőmből végül is mennyi a tőke és mennyi a kamat. Erre az ügyintéző volt olyan rendes és kiküldte a teljes futamidőre vonatkozólag a kimutatást. Ja és egyszer a csekket is kidobtam véletlenül, amit be kellett volna fizetni:), és simán elfogadták utalásként is!

Sztem mindent meg lehet velük beszélni, arról meg mindenki maga tehet, hogy nem olvassa el mit ír alá!

szokenoszarvas # e-mail 2010.01.02. 15:13

Az biztos, hogy az adminisztrációjukba simán bele lehet kötni. Még egy darab levelet sem kaptam, hol tartok, vagy éppen mennyi a különbözet. Ha összehasonlítjuk pl. a Budapest Autófinanszíro­zással, akkor látszanak a különbségek, ott minden hónapban megkapom a korrekt elszámolást.
Azon csodálkozom, hogy ezért még nem kaptak bírságot.

Mostanában népszerű, hogy mindenért pénzt kérnek, és nem csak a bankok. De valóban felháborító a csekkes befizetés után elkérni 750 ft-ot, mert ez azt jelenti, hogy a nyomdai díjat is velünk fizettetik meg, + ráraknak a nyomdai árakra még hasznot is.....
Azt gondolom, hogy ez az a dolog amit nem nekünk kéne fizetni.
A hitelbe eleve legyenek benne ezek a költségek, és ne utólag derüljön ki, hogy még mi mindenért kell fizetni.

beegigi # e-mail 2009.12.26. 01:28

Kedves krlmpfxs!

Az autót az AAA Autó Kft-nél vettük Pécsen, akkoriban nyitottak és az ügyintézőjük előttünk készített mindkét bankhoz (legalábbis úgy tett) kalkulációt, havi szinten több ezer Ft-os különbséget hozva ki a bank+ számára, és akciósnak mondta, valamiféle szervizszolgáltatás vagy mi is benne van/volt az „árban“ ingyenesen. Tudod aki nem ért hozzá, az egyszerűen csak megbízik abban, aki hozzáértőnek mondja magát. Ha bemész egy bankba és azt mondják neked mondjuk, hogy ez most egy akciós hitelük, akkor elhiszed, és nem fogod megkérdőjelezni az ügyintézőt.
Nem gondoltuk, hogy egy autókereskedés, aki hosszú évekig működni szeretne, átver. Persze később rájöttünk, hogy mindennel átvertek minket… de ez már más téma.
És igen, oltári hülyék voltunk, hogy elfogadtuk a „jószívű“ tanácsát, ami gondolom neki magasabb jutalékot jelentett. Azóta is keressük a fiatalembert, hidd el…

krlmpfxs # e-mail 2009.12.14. 00:01

nandy

Arról beszéltem, hogy gyakorlatilag mit jelent! Nem elvileg…
Ha valaki nem tudja fizetni az autót és visz egy készpénzes vevőt aki kínál érte egy emészthető árat, akkor a bank tuti belemegy az adásvételbe, és kiadja az opciós jog törlő nyilatkozatot, ugyanis azonnal pénze van belőle, nem kell megelőlegeznie a visszaszármaztatás költségeit és 99%, hogy több pénz jön be, mintha saját maga adná el az autót. Az ügyfél mindenképpen bukik, de nem mindegy mekkorát.

krlmpfxs # e-mail 2009.12.13. 23:49

beegigi

És áruld már el, ha a Budapest autónál akartál hitelt felvenni, akkor miért írtál alá egy Bank+-os szerződést???????????­?????????

Úgy bírom az ilyeneket. Csinál valami oltári hülyeséget és más a hibás…

Mallinalli #   2009.12.11. 17:59

A vételi jog a gyakorlatban meglehetős gátja az eladásnak, nem lévén sok épeszű ember, aki vételi joggal terhelt ingót vagy ingatlant szeretne szerezni…
(Az elővásárlási joggal meg ne keverjük.)

nandy #   2009.12.11. 15:54

Az opciós jog gyakorlatilag annyit jelent, hogy a bank hozzájárulása nélkül nem adható el az autó

Nem, egyáltalán nem azt jelenti. Hanem azt, hogy a szerződésben rögzített áron a bank megveheti az autót… Az lehetséges, hogy az adós magasabb összegért hoz rá vevőt, de ha a bank addigra élt az elővásárlási jogával…
Mondjuk ez inkább a lakáshiteleseknél fordul elő.

Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk

kadaj01 # e-mail 2009.12.11. 15:27

Szemét bankok! Milyen dolog már, hogy a hitelt vissza kell fizetni?! Ejha!

beegigi # e-mail 2009.12.11. 15:06

Csak annyit tudok hozzáírni az előzőkhöz, hogy SENKI ne vegyen fel a bank+tól (kisbetűvel) hitelt, és szóljatok róla másoknak, ők se tegyék.
Nekem már több autóhitelem is volt a Budapest Autófinanszírozási Zrt.-nél, és soha nem volt semmilyen gondom velük. Ha késtem, küldtek egy felszólítást, lehet, hogy pár Ft-nyi kamat került a következő részletre, de nem 2 500 + 490 Ft, mint a bank+nál 2 nap késésért (az első a késő részlet kezelési díja, a második a késedelmi kamat). Az ügyintézőjük a hitel felvételekor azt mondta, 17 500 körül lesz a részlet, csak azt elfelejtette hozzátenni, hogy plusz havonta 750 Ft ért hajlandóak elkészíteni és postázni a csekket.
Az háborít fel a legjobban, hogy hitelfelvételkor jeleztük, hogy a Budapest Banknál szeretnénk újból hitelt, de ő „kedvezőbbet“ javasolt.

UNDORÍTÓ, amit művelnek, nem tudok még egy ilyen … bankot mondani Mo-n, amelyik ezt megengedi magának.

krlmpfxs # e-mail 2009.12.01. 23:43

nandy

A behajtó még a küszöböt sem lépheti át,[…]

Így van! Viszont ha valaki az első 2 törlesztőjét sem fizeti, nincs sok csodálkoznivaló azon, hogy küldi a bank a behajtót.

Ha jól tudom, a BankPlus opciós vételi jogot kap, […] Nem tudja másnak eladni :((

Az opciós jog gyakorlatilag annyit jelent, hogy a bank hozzájárulása nélkül nem adható el az autó. Ha a tulaj keres egy vevőt és a vevő által kínált vételár megfelel a banknak is, akkor jóváhagyja az eladást és hozzájárul az opciós jogának törléséhez, hogy átírható legyen az autó. Így nem aukción megy el bagóért, hanem van némi beleszólása az árba a tulajnak is.

nandy #   2009.12.01. 22:40

Ott spórolhattál volna nagyot, hogy te értékesíted az autót.
Ha jól tudom, a BankPlus opciós vételi jogot kap, tehát ha nem fizeti a törlesztést, akkor tkp. a banké lesz rögtön az autó. Nem tudja másnak eladni :((

Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk

nandy #   2009.12.01. 22:37

A behajtónak az a munkája, hogy behajtson, szerintem azért este megy, akkor vannak otthon az emberek.

A behajtó még a küszöböt sem lépheti át, ha te nem engeded!! Sőt, szélsőséges esetben akár még fel is jelentheted zaklatásért, ha sűrűn kopogtat…
Ne keverd a végrehajtóval!

krlmpfxs # e-mail 2009.12.01. 22:01

atmotech

Mivel a futamidő elején (kb a feléig) csak a hitel kamatait fizeted, ne csodálkozz, hogy több a tartozásod, mint a felvett hitel. A bank nem a két szép szemedért ad hitelt, hanem mert gennyesre akarja keresni magát rajtad. Bank. Nem Máltai Szeretetszolgálat.
És szerintem jól látod, ilyen durva kamatokkal kishazánkon kívül nem nagyon találkozhatunk. (nem csak Bank+, általában)
De sajna ezen lehet síránkozni meg demagóg hülyeségeket írni, vagy lehet Ladával, meg 2-es golffal járni.

krlmpfxs # e-mail 2009.12.01. 21:54

Guyi

Nem volt rá időd, hogy utánanézz egy 1.300.000 Ft-os hitelfelvételnek?
Ne haragudj, de erre nem lehet mit mondani…

Egyébként:
Ha más banktól veszed fel a hitelt és becsődölsz, azt ugyanúgy nem tudod fizetni nem? Ott spórolhattál volna nagyot, hogy te értékesíted az autót.

krlmpfxs # e-mail 2009.12.01. 21:44

papamaci64

Nagyon örülj neki, hogy még nem mondták fel a hiteledet!!!
Az első 2 törlesztőt nem fizetni.....!
A behajtónak az a munkája, hogy behajtson, szerintem azért este megy, akkor vannak otthon az emberek.
Ha nem fizeted a törlesztőidet, az szerződésszegés, emiatt a bank felmondja a hiteledet.
Ha nem akarod, hogy nemfizetés miatt babráljanak, akkor fizesd a hitelt. :)

Guyi # e-mail 2009.11.27. 14:32

mejte 10.03 Válasz

Neked biztos igazad is van. Csak nem biztos , hogy mindenki azért kerül ilyen helyzetbe mert nem tud számolni és nagyravágyó .Ez még nem fordult meg az okos fejedbe. De biztos neked tuti munkahelyed van talán éppen valamelyik bank behajtója ként.
Tudod vannak még körbe tartozások bár ez neked lehet , hogy nem tűnik fel mert nem vagy érintve én viszont piszokul. És rajtam kívül még nagyon sokan . Ha csak egy kicsit is tudnád , hogy milyen világot élünk akkor ezt le se írtad volna.