zaklatásos segítségkérés


kadaj01 # 2010.05.20. 11:02

Nem kell hozzá "nagyon-jó-ügyvéd", a IP címekből majd kiderül honnan tették fel azt a hirdetést. Mellesleg minden albérlő lenéző és beképzeltnek tekinti a tulajt amikor megy a pénzért. Pénzbüntetés lesz, több nem igazán.

KLajos # 2010.05.20. 09:55

Leírnám a helyzetet amibe keveredtünk és segítséget szeretnék kérni, mert sajnos jogi útra terelődött a dolog:
Én és párom albérletben laktunk. A bérbeadó (és a lakás tulajdonosa) hirtelen el akarta adni ezt a lakást. A lehetséges vevőket neki tetsző időpontban akarta felvinni a lakásba, ahol a mi összes értékünk illetve kutyánk volt. Mi természetesen azt akartuk, hogy akkor jöjjön fel a lakásba, amikor mi is otthon vagyunk, mert ugye féltjük a holminkat, mi van ha a kutya rátámad, megrongálnak vmit... stb... ?

Nem lehetett vele megbeszélni ilyen időpontot, mert kijelentette hogy ő márpedig akármikor bemehet oda, ezért el kellett kérjem magam a munkahelyről, amit nagyon jól tettem, mert olyan időpontban jelent meg a vevőkkel amikor elméletileg nem lettünk volna otthon.

Nagy vita keveredett, lenéző és beképzelt modora miatt sértegettük két napig smsekkel (kb 15 db), erre közölte hogy anyukájának írtuk az sms-eket (pedig az ő számára küldtük, anyukájának köze nincs az egészhez) aki súlyos szívbeteg és ezért zaklatásért feljelent minket hacsak nem kérünk bocsánatot. Időközben mi elköltöztünk már két nap mulva, és bocsánatot kértünk a zaklató sms-ekért, ő azt írta, hogy eláll a feljelentéstől. Örültünk, hogy végre megszakad vele minden kapcsolat.

Most a bérbeadó küldött egy linket, benne egy "ingyenes erotikus masszázs" hirdetéssel, amiben az ő száma és neve szerepel, és azt írta, hogy emiatt feljelent. A hírdető oldalnak azonnal írtam hogy szedjék le ezt a hirdetést mert miatta fel akarnak jelenteni, és másnap már a hirdetés tele lett #&@ karakterekkel (emiatt alig olvasható a szöveg, a szám és a név is), és kiirták hogy a hirdetés már nem aktív.

Kérdésem, hogy a bérbeadónk mi alapján indíthat feljelentést?
Mire számíthatok, hogy lehet 'felkészülni' egy ilyen feljelentés ellen?
Ha az állítólagos nagyon-jó-ügyvédje minden lehetséges vádban nyer, akkor milyen büntetésre lehet számítani?

Segítségüket előre is köszönöm!
Lajos