vallomástétel


Nick Name # 2004.07.01. 15:55

Nos, akkor jobb ha tudod, hogy ezek a főkolomposok általában a veszélyesebb, nagyobb rizikóval járó, biztosabb lebukást igénylő részeket szokták átengedni a balekoknak.

Ez azonban nem mentesít attól, hogy bűnözni egy kicsit sem szabad.


Nick Name

kores # 2004.07.01. 13:25

szervusz Contoszs.
valószínű nem volt még hasonlo dolgod ne is legyen de ha igen akkor van egy olyan érzésem hogy gyökeresen meg fog változni a vélekedésed.Nagy általánosságban az emberek mindig csak addig vélekednek kritikusan egy adott témában mig a saját bőrükön nem tapasztalnak valami hasonlót.
Az állampolgári erkölcsömröl annyit hogy 34 éves létemre lett volna alkalmam bűnözni de a morális tartásom nem engedte meg.Terjedelme miatt nem toom Neked vázolni a történteket de a mottoja röviden:a főkolomposok nagy pénzt kaszálva gyanutlan embereket felhasználva bűnöznek ha pedig idézlek "borul a bili" akkor komoly ügyvédekkel felvértezve nagy halgatásba burkolozva a szart a másikra kenve mentik azt a bizonyos írhát és igy az a honpolgáron landol.
Az ügy legjobban fájó pontja hogy a legeslegnagyobb főkolompost felmentették bizonyítottság hiányában,a legmegalázobb pontja hogy ugyanez az ember kapoot 1,5M forint kártérítést a jogtalan előzetesért.
No.várom morbid hozzászolásom referendumát.
üdv
kores

Csontoszs # 2004.07.01. 11:27

Persze az is egy megoldás lehet, ha az ember értelmes, felnőtt fejjel gondolkodik, és NEM keveredik bűncselekményekbe. Talán ezen is el lehet gondolkozni. Persze ez után lehet keresni a hibákat másban is, és ha a rendőr követ el jogszerűtlenséget, uram bocsá' bűncselekményt, akkor ne menjünk el e mellett sem szó nélkül.

Sajnos az állampolgári erkölcs sem áll túl magas fokon. Egy kis lopás, sikkasztás, csalás orgazdaásg belefér, hiszen ettől egy kicsit több pénz áll a házhoz, és ha borul a bili, akkor jön az, hogy rendőrállamban élünk. Morbid.


Csontos Zsolt

Nick Name # 2004.06.29. 13:23

Pontosan a kores által írtak miatt mondtam, hogy kár ezzel kavarni.


Nick Name

kores # 2004.06.28. 23:11

sziasztok
valami hasonlo történt velem is.
mint első bálos belekeveredtem egy csunya orgazdasági ügybe.
yardék jöttek elszaladtak velem ügyvéd nélkül elkezdtünk beszélgetni a kihalgatás alatt,minek eredményeként az általam ismert és előadott kicsiny részletekböl(utolso rendü vádlott vagyok tehát nem sok rálátásom volt a dolgokra)megszűltek egy kerekded kis történetet ami rám nézve is elég terhelő de az elöttem levő un,bűntársaimra meg főleg(na lett is ebböl bajom))
persze a bíroságon a beidézett rendőr urak aztán egybehangzóan állították hogy minden szabályosan történt ,ügyvédem pedig hiába hajtogatta hogy egymás alá fölé rendelt nyomozoktol hogyan is várhatna el a bíróság terhelő vallomást .
na ennyit az országban uralkodó helyzetről.
Amerikai rokonok meséltél:ott hiába is akar valaki vallomást tenni ha nincs jelen ügyvéd aki ellenjegyzi az elhangzottakat meg sem halgatják éppen az ilyen helyzetek elkerülése végett.Utánna jártam ugyanez a szitu svédeknél dánoknál svájcban is,hát ezek szerint van még mit behozni.
A történetem hemzseg a rendőri jogtiprásoktól.
kores

sajdik # 2004.06.28. 19:35

A jegyzőköny elején az áll hogy a kihallgatásnál jelen van XY főtörzsmester, és ZT törzsőrmester. Ennek ellenére csupán egy személy hallgatott ki, a helységben volt még egy személy de az mással foglakozott. Mikor elkészült a jegyzőkönyv ezt az engemet kihallgató személyen kívül egy másik kinntről behívott is aláírta. Ez utóbbinak nem lett volna kötelező jelen lenni a kihallgatásnál (ha már odaírták a nevét)?

Nick Name # 2004.06.28. 17:38

A bíróságon mindenképp tehetsz új vallomást, ám ha ennek tartalma a régitől eltér, akkor magyarázatot kell adni arra, és a bíróság a vallomások tartalma és az általad adott magyarázat alapján szabadon döntheti el, melyiket fogadja el. Lelki állapot, rosszullét - ezek általában nem szoktak bejönni, de persze elméletileg, esettől függően lehetséges.

Ha a bűnjeljegyzéken csak elírás van, attól még felhasználható, személyi adataid pedig korrigálhatóak.


Nick Name

sajdik # 2004.06.28. 16:37

Sziasztok,
kérdésem az lenne hogy:

  1. amennyiben nem tartom fent a Be. során a nyomozóhatóságnál tett vallomásom, a lelki állapotomra, fejfájásra, rosszullétre hivatkozva+a hatóság nem adott lehetőséget arra hogy összefüggően előadjam a vallomásom (vallomástétel közben kiküldtek a teremből, majd később ők mentek ki megbeszélni hogy számukra "jo-e amit mondok"), ezálta meg általam nem állított dolgok is belékerültek a jegyzőkönyvbe, a bíróság engedélyeztetheti az új vallomástételt?
  2. a vallomástételen kívül a személyes adataim sincsenek pontosan felvéve , a bűnjel jegyzék pedig hibás keltezésű. Ennek vane-e jelentősége (enyhitő körülmény), vagy egyáltalán nem akadálya annak, hogy bizonyítékként felhasználják?