Gyermek áthelyezés a másik szülőhöz


elzavartapuka # 2008.10.29. 07:34

Nagyszerü köszi!
Már van is egy borsodi gyámügyesbül jógi útra váltó ügyvéd!

monalisa1 # 2008.10.28. 18:48

Ügyvédet ill. irodát akár kereshetsz itt balra is a "Szolgálatatások" menűsor "ügyfél keres ügyvédet" címszó alatt., írd le RÖVIDEN a problémádat, és HA szerencséd van pár naponon belül jelentkezik egy ügyvédi iroda.

Akár a megyei Ügyvédi Kamarának is írhatsz, kérve, hogy a lakhely szerint közeli területről javasoljanak családjogra szakosodott ügyvédet - akivel felvehetnéd e-mailban a kapcsolatot. (Aztán amikor legközelebb itthon leszel majd személyesen is.)

monalisa1 # 2008.10.28. 18:43

Felkérsz egy ügyvédi irodát, ahol is az ügyed vitelével megbízzák az egyik ügyvédjelöltüket - így remélve olcsóbban kijösz majd a dologból. (Ő meg termel némi pénzt az Iroda számára.)

Ha a jelölt úr/hölgy kellően rátermett-, agilis- és tettre kész stb., akkor szerencsés kézbe kerül az ügyed - miért is ne?! És ő akkor majd végig csínálja a bírósági eljárást, veled pedig e-mailban tartja a kapcsolatot, tehát naprakész megbeszélhettek minden aktualitást.

Úgy 50 - 250 ezer forint körül az ügyvédi költség, de ez csak az én laikusi becslésem.

Kérni lehet a perben költségmentességet, de ennek szígorú feltételei vannak - majd elmagyarázza és részletezi neked. Ha nyertek akkor "csak" a fenti összeg a fizetnivalód, ha elvesztitek a pert (...) akkor a másik fél ügyvédi költségét is meg kell fizetni.

Lehet, hogy jogász kiegészít ill. pontosít az általam leírtakhoz.

elzavartapuka # 2008.10.28. 17:55

Sziasztok,,és köszönöm a jótanácsokat!
Ez a mennyi a gyermekperelgetés ügyvéd,stb engem is érdekelne.Ha tudtok kis számszerü adatokkal szolgálni azt is megköszönöm!
Jó hetet!

monalisa1 # 2008.10.26. 20:51

http://www.hazipatika.com
kereső: bölcseségfog
Orvosilag akkor lehet indokolt a bölcsességfog kivétele akár gyermek- akár felnőttkorban ha nem nőtt ki ill. nem elégé, és amiatt problémák jelentkezhetnek. Maga a beavatkozás "jobb" fogászati magánrendelőben ma már speciális lézeres késsel történik - míg maga az altatás (= bódítás) hagyományosan.

ObudaFan # 2008.10.26. 13:03

ELsősorban a gyámhatóság feladata, hogy ebben segítsen, de, mondom, ne várj sokat. Ez tipikusan annak a szülőnek a kompetenciája, akinél a gyermek el van helyezve.

Baltazar01 # 2008.10.25. 14:50

Bocsánat,ha úgy tűnt hogy kikeltem magamból.Tök nyugodt vagyok és szimplán csak kérdeztem.
Egyébként köszönöm a válaszodat.A lányom esetében pedig csupán aggódom érte.A korosztályához képest kicsit le van maradva az élettapasztalatokban és az önállóságban. Anyuka dönt mindig helyette.
Azért kérdezhetek? Melyik hatóság? A gyámhatóságra gondoltál? Ha igen,akkor fogok velük beszélni.Hátha elérem,hogy a nagylány véleményét is megtudjuk.
Ha jelenleg nem fáj,nincs vele gond,akkor én nem eröltetném a műtétet.Ennyi.

ObudaFan # 2008.10.25. 12:33

Sem az anyuka, sem az apuka, hanem a hatóság.
Teljesen felesleges így kikelni. Mi itt néhányan tök ingyen jogi tanácsokat osztunk. A jogi szabályozás lényege az, amit leírtam.

Baltazar01 # 2008.10.25. 10:50

Kedves ObudaFan!

Voltál már altatásban?
15 évesen szerinted nem veszélyes?
Szerintem ez nem ugyanaz,mint egy pattanás eltávolítása.
"kifejezetten nem veszélyezteti" - megítélés kérdése.
A lehetséges szövődményeket és egyéb műtéti kockázatokat figyelembe véve én annak tartom.
Ki ítéli meg,hogy veszélyezteti-e? Az anyuka?

ObudaFan # 2008.10.25. 08:31

Baltazar01!

Az életpálya megválasztásából valóban nem lehetett volna kizárni, ezügyben a gyámhatósághoz fordulhatsz. A bölcsességfog kiszedése az már a gyermek és annak a szülőnek a dolga, akinél a gyermek el van helyezve. Amíg a gyermeket kifejezetten nem veszélyezteti, addig ezzel kapcsolatban sok lehetőséged nincs.

véső (törölt felhasználó) # 2008.10.25. 07:38

nocsak,nocsak liza mint orvosdoktor...gratulálok nem tétlenkedsz
Baltazar 01 ha nemfigyelsz kiveszi a vakbeledet...

monalisa1 # 2008.10.25. 07:05

Azonnal menj be a gyámhatóságra: haladéktalanul rendeljék be az anyát "elbeszélgetés" végett.

Ép fogat nem húzatunk ki, legfeljebb ha milliomosok vagyunk (...) szépítészetileg új fogsort csínáltathatunk - de azt is csak emelkedett életkorban.

Egyszeri altatással legfeljebb 1-2 fog távolítható el, nemhogy egyszerre mindjárt 4.

Baltazar01 # 2008.10.25. 06:54

Elnézést,de nem akartam ezért új témát nyitni.

Mit tehetek akkor, mint elvált apa (2001-ben elvált,15 éves a nagylány),ha anyuka kizárt a gyermek neveléséből?

  • beíratta 6 osztályos gimnáziumba úgy,hogy a felvételi eljárásban mindenkinek azt mondta hogy neki ítélték a gyermeket,ő az egyedüli gondviselő. ...és ezt el is hitték,fel is vették.Kész tények elé lettem állítva,holott kiszakadt a régi osztályából,amiben végigjárhatta volna a 8 osztályt.Szerintem jobb lett volna.

De ez már a múlt (eltelt 2 év,tudomásul vettem)
Jelen:

  • A lányomat jövőhéten műttetni akarja. Ki akarja vetetni a 4db bölcsesség fogát. 15 évesen, altatásban.

Nem is értem,ilyent még nem is hallottam. Nem fáj,nincs vele gondja. Egy orvos javasolta, és anyuka hajtja,hogy akkor vegyük ki(!)
Tehetek valamit ellene? Tiltakozhatok? Nagyon nem szeretném,hogy 15 évesen altatásban műtsék.
Anyuka mindenfelé azt bizonygatja,hogy asztmás.Ami nincs ugyan alátámasztva orvosilag,csak allergia.De a kettő üti egymást anyuka részéről és én nem tudom hogy mi az igazság,hiszen nem engedi hogy én elvigyem bármilyen orvoshoz.
Közöltem a volt feleségemmel,hogy nem egyezzek bele,hogy műtsék a lányomat.Mindenki ki van akadva körülöttem (jelenlegi feleségem családja is),hogy bölcsesség fogat kiműteni? 15 évesen? Altatásban?
Tudna valaki segíteni?

monalisa1 # 2008.10.13. 19:13

A lányod nagyon megy a saját feje után, a volt férjed sportból izélget téged, te pedig idegileg nagyon kivagy már - ezen csak külső személy tud némi változást hozni.

Próbáld felvenni a kapcsolatot egy pszichológussal, olyannal aki ért a válás utáni dolgokhoz, egyben a tinidzserek nyelvén is ért - gyereknevelési problémák...

Vannak itt a neten a jogi fórumon kívül sok egyéb más fórumok is - kutakodj egy kicsit., pénzedbe nem kerül csak az időt kell rászánni.

Pár hónap és változás állhat be nálatok - persze senkiből sem lesz tündér.

Aztán még a következő: a téli iskolai szünetre nem tudod "kiszervezni" a leányzót valaki ismerőshöz, rokonhoz - hadd tanuljon már egy kis "viselkedést"...

Különösebben ne is válaszolj, a családi problémátok már nem jogi vonatkozású, inkább gondolkodj el a hozzászólók segítő szándékú írásain.

Zoé # 2008.10.13. 18:05

És egy ilyen gyermekelhelyezési per meddig tart, és mennyibe kerül majd nekem. Most este beszéltem a gyerek apjával és nem hajlandó átvállalni a gyerek nevelését, és még a pofámba is nevetett a gyerekkel együtt. Azt mondta, hogy menjek a bíróságra, akkor majd, ha minden szakad, és hogy ne kerüljön a gyerek intézetbe akkor aláírja az elhelyezést, de addig is menjen el egy csomó pénzem és idegeskedjem csak rajta, ezt mondta a mocsok volt férjem. Mit lehet ilyenkor tenni, milyen törvények vannak itt ebbe az országba, hogy csak az anya tegye tönkre az életét egy büdös kölyök miatt, az apa csak fizeti a tartást, és még bújtogathatja a gyereket is? Segítsen valaki, ha tud, mit lehet ilyenkor tenni??

_Wasp_ # 2008.10.13. 09:53

Ha az apja nem akarja magához venni és a gyermek se akar menni, akkor NINCS olyan "nyilatkozat a netten" amivel ezt a helyzetet ki tudnád kényszeríteni.
A kiskorú gyermeked neveléséről nem mondhatsz le!

Bírósághoz lehetne persze fordulni. (de a törvény malmai... ugye.... lassan őrölnek)

Vagy követni kéne Monalisa tanácsát, illetve rábeszélni őket valamiféle megegyezésen alapuló megoldásra.

Én ebben az esetben (sem) javaslom problémák megbeszélése helyett, az izomból és indulatból, (nem létező) jogi kényszereszközök igénybevételével történő cselekvést.

Viszont lehet, hogy az apa figyelmét fel kellene hívni, a másik szülő ellen történő nevelés tilalmára. Ez ugyanis (a közhiedelemmel ellentétben) nem csak az anyákra vonatkozik.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Zoé # 2008.10.13. 09:25

Persze, hogy az apjának nem kell a gyerek, csak általa piszkál engem, de egyszerűen már az egészségemről van szó, mindennap 200 felett van a vérnyomásom, már szinte útálok hazajárni a saját otthonomba, van, hogy benn maradok a városba nézelődni, csak, hogy minél később érjek haza. Szerintem ez már nem normális állapot. Volt már a lány 2 hétig az apjánál, de ott házimunkát is kellett végeznie, én hiába mondom neki, hogy pl. mosogasson el maga után vagy rakjon rendett a szobájába, szó szerint kilökött múlkor is a szobájából, majdnem hanyatt vágtam magam, meg olyan dolgai vannak, mintha nem lenne 100-as, pedig jó taluló. Nem beszélve, hogy 10.000 a havi villanyszámlánk, mert még nappal is besötétít és felkapcsolja a villanyt, 20 percig zuhanyzik a fürdőszobába, minden reggel hajat mos, hajszárítózik és kreppeli a haját, múltkor úgy is hagyta égve a kreppelőt és szőnyegpadló egy kicsit meg is pörkölődött, jó, hogy még észre vettem és nem mentem csak később dolgozni, mint ő iskolába. Szóval már attól félek, hogy felgyújtja a lakást, akkor aztán vége mindennek. Most jutottam el odáig, hogy véget vetek ennek. Megnéztem a netten a címszó alatt a nyilatkozatot, de az a frissen válóknak jó szerintem, én viszont már 2001-bem elváltam és most át akarom adni az apjának, mert most vesződjön már ő vele és majd meglátjuk. Szóval nekem egy olyan nyilatkozat kellene amibe az van benn, hogy megállapodtunk és ezentúl ő fogja nevelni, illetve evvel kell mennem a bíróságra, úgy tudom.

monalisa1 # 2008.10.13. 07:39

Talán néhány hónapra próbaként átköltözhetne az apjához, ez idő alatt megtapasztalják hogyan jönnek ki egymással.

Szerintem nemigen kell az apának a lánya (...), hacsak arra nem, hogy a gyermeket vadírtsa..., a volt feleségét meg továbbra is piszkálja.

_Wasp_ # 2008.10.13. 07:08

Ha az apa is, és a gyermek is akarja, akkor semmi probléma nem lehet:

cím "megállapodás gyermekelhelyezésről", felek adatai, gyermek honnan hova, legyen benne neked láthatás(!) hely és időpontok, és feltétlenül állapodjatok meg arról hogy mikor, és mi módon fizeted majd innentől fogva a tartásdíjat.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Zoé # 2008.10.13. 07:02

Tisztelt fórumozok! Tudna-e segíteni valaki, hogy az interneten, hol lehet megtalálni azt a nyitaltkozatot, ha az egyik szülő át akarja helyeztetni a gyermekét a másik szülőhöz. Úgy hallottam, hogy evvel a nyilatkozattal kell menni a bíróságra. A problémám a következő, 2001 óta nevelem egyedül a lányomat, előtte sem tudtam jó szóra bírni, mert ott volt az apja és, ha én azt mondtam, hogy A akkor az apja azt mondta, hogy B és az anyád ne dirigáljon, mert van saját akaratod, mert ember vagy, meg, hogy nem kell köszönnöd senkinek, majd, ha köszönnek, akkor visszaköszönhetsz, és hasonló dolgokkal tömte az apja a gyereket, ezért is és még más egyéb miatt váltunk el. Sajnos azt hittem, hogy vége lesz az ellenem bujtogatásnak, de sajnos van telefon, láthatás, internet és továbbra is az apja bújtogatja a lányomat. Már voltam nevelési tanácsadónál, család segítőnél, de hiába. De mára már annyira elfajultak a dolgok, hogy már verekedik is a leány, hozzáteszem magasabb mint én, és 15 éves, tudom, hogy most a kamaszkorban van, de előtte..... Kb. fél éve el is költözött az apjához, de 2 hét múlva visszajött, mert nem birta, hogy nem csinálhat azt amit akar. Sajnos én hiába szólók neki, hogy rakjon rendet a szobába, hogy este 12 órakor már nem kellene talán internetezni, meg a többi dolgokat, amit inkább most nem részleteznék... Amikor mondok valamit neki, hogy ez meg az nem lesz jó, akkor csak annyit mond, hogy szószerint "Mocskos kurva húzz ki a szobámból". Nem tudom, hogy miért mond ilyeneket, hiszen nincs semmiféle alapja, hogy én rossz életű lennék, az apja jár a 6-os utra a lányokhoz. Szóval most jutottam el odáig, hogy végig csinálom és átadom az apjának. Sajnos én magas vérnyomásba szenvedek és már volt egy kisebb strokom is, amit nem szeretnék, hogy megismétlődjön. Meg amíg az apja ellenem hergeli, nem fogom tudni nevelni. Ha valaki tud, kérem segítsen, hogy tudom lekérdezni a netten ezt a nyilatkozatot, hogy tovább tudjak lépni ezügyben. Köszönettel!