gázszolgáltatás?


sió # 2009.08.31. 11:47

Így van. Ez a kérdés.

Volt olyan, a gázszolgáltatónál dolgozó felsővezető, akitől ezt megkérdeztem, meg az eltérő számsort is.
A válasz: biztos dobálták az órát, azért nem stimmelnek a számok.
Ezt megkérdeztem a az OMH-s szakemberektől, akik azt mondták, ha annyira van dobálva az óra, akkor széttört, behorpadt volna a külső lemezburkolata.
A számsor viszont felépítéséből fakadóan akkor sem tudott volna mást mutatni.
A válasz egyértelmű!

sió # 2009.08.31. 05:35

Így van. Ez a kérdés.

Volt olyan, a gázszolgáltatónál dolgozó felsővezető, akitől ezt megkérdeztem, meg az eltérő számsort is.
A válasz: biztos dobálták az órát, azért nem stimmelnek a számok.
Ezt megkérdeztem a az OMH-s szakemberektől, akik azt mondták, ha annyira van dobálva az óra, akkor széttört, behorpadt volna a külső lemezburkolata.
A számsor viszont felépítéséből fakadóan akkor sem tudott volna mást mutatni.
A válasz egyértelmű!

kea4 # 2009.08.30. 23:05

A vizsgálat lehetett akár hiteles is. Kérdés, hogy mi történt a bezsákolás és a vizsgálat között az órával?

Üdvrivalgással:
KEA.

sió # 2009.08.30. 19:18

Még annyit.
A Magyar energiahivatal első körben elfogadta a szolgáltató magyarázatát, miszerint négy számjegy eltérés nem számít. Merthogy szerintük kerekítés volt. Mintha ott sem lettem volna, a bezsákoláskor.
Megjegyzem, volt az első mérésügyi vizsgálat után szerkezeti vizsgálat is, ahol maga a vizsgálatot végző szakember, állapította meg, hogy egy kilenc éves, gyakorlatilag a szabadban lévő óra belseje, vadiúj, szinte gyári zsírban van.
Kértem hogy írja le, mint utóbb megtudtam, nem írta le.-
Merthogy nem erre irányult a vizsgálat.
Az erről a vizsgálatról készült jegyzőkönyvet, a szolgáltatónak megküldte állítólag az omh, akinek, nem kötelessége azt felém továbbítani. Én viszont közben hiába kértem a vizsgálati jegyzőkönyvet közben, nem adták ki számomra!
Az energiahivatalba történt panaszos levelem után küldték meg ajánlva!
Ezért kaptak 5000,- ft bírságot!

Egyszerűen ennek a vizsgálatnak az eredményéről is 9 hónappal később értesültem.
Természetesen borítékolható volt, hogy mindkét vizsgálat jónak fogja találni az órát.
De kérdem, én, egy nem stimmelő számsor után hiteles vizsgálatok voltak-e ezek?

sió # 2009.08.30. 19:04

Üdv.
A gázmérő 1 hét alatt pontosan 1000 m3 ugrott előre. Ez kizárt dolog volt, mert nem használtuk az ingatlant. Még a tél dacára sem lehetséges az hogy ennyi eltérés legyen. Fogyasztásban sem lehet elhasználni ennyit 1 hét alatt. Ezt maguk a gázos szakik mondták.
Ezek után javasolták hogy vizsgáltassuk meg, omh laborban.
Elfogadtam, ha jó az óra, akkor kifizetem az 1000 m3 gázt.
A bezsákoláskor ketten voltunk a szaki aki elvitte az órát, és én. Én olvastam a számsort, ő írta. Aztán ő is leellenőrizte. Stimmelt.
Aláírtuk a bezsákolási jegyzőkönyvet. Aztán eltünt az óra. Több mint 2 hónapra. Ez alatt kb 30 szor hívtam fel őket, hogy mi a helyzet?
Nem találták az órát ez volt a helyzet.
Aztán vizsgálat, és ott figyelmeztetett a hiteles mérést, /bevizsgálást végző szaki, hogy nem azonos a számsor. Elő a fényképezőgépet, és megörökíttettem, hogy 4 számjegy eltérés van. Visszafelé!!!!!!!!!
Jeleztem, hogy ezek után nem hiteles a bevizsgálás, mert nem az az óra került kizsákolásra, amit bezsákoltak. Gyári szám stimmelt, de az óraállás nem.
Megjegyzem vicc az egész bezsákolás is, hiszen a saját plombájukkal teszik meg, ami számozott ugyan, de náluk van. Akkor volna egyértelmű, ha a bezsákolás után a plombanyomót is elzárnák. Így szerintem ők bármikor hozzányúlhatnak az órához.

Zoltanuss # 2009.08.30. 18:51

Milyen előzmények után zsákolták be a mérődet?

Én is erre lennék kiváncsi !
Minek szerelték le ?
Rosszul mért amit kifogásoltál !
Sérült volt, ami alapján feltételezi a szolgáltató a manipulációt ?
Az igaz a gázmérő viszonylag kis értékeket is mér - 3 tizedesig, az az literekig.
De mi köze ennek a szám nem stimmelésnek a reklamációhoz. ?
Ha plomba sérült akkor valaki hozzányult, ami szabálytalan.

kea4 # 2009.08.28. 21:48

Sió!

Igazad van, a leírtak alapján. Ha tényleg megváltozott a számsor, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy valaki valahogyan hozzányúlt a bezsákolt mérőhöz. A zsákra csak a gázosok plombája került rá? Mert akkor szvsz. semmit nem ér az egész, az ellenérdekű fél azt csinálhatott a zsákkal és tartalmával, amit és amikor akart. Ha ez a zsák egy alkalmas doboz lenne, amelyet a ragasztószalagon keresztül Te is aláírsz, akkor az elfogadható lenne, mert nélküled nem tudják visszazárni (na jó, csak nagyon nehezen;)

Milyen előzmények után zsákolták be a mérődet?

Üdvrivalgással:
KEA.

sió # 2009.08.27. 08:17

Kíváncsi lettem volna szakember véleményére!

sió # 2009.08.26. 07:43

Érdekes kérdésben kérek tanácsot.
Az égáz dégáz mérőóra kerekítési szabályai csak leolvasáskor érvényesek, vagy egy mérőóra pontossági vizsgálatának első lépéseként végrehajtott, a fogyasztó, és az óra leszerelést-bezsákolást végző szakember, jelenlétében ténylegesen feltüntetett óraállás esetén is?
Tehát: ha egy adott számsorral megtörténik a bezsákolás, a bezsákolási jegyzőkönyvet mind a fogyasztó, mind a leszerelő szakember aláírja, idézem: " A fentieket tudomásul veszem, a feltüntetett adatok valódiságát igazolom. " mondattal megkoronázott leszerelési jegyzőkönyvön. Az előírt 28– nap helyett, a 42-napon, megtörténik a vizsgálat egy omh laborban. Ott a vizsgáló kolléga említi meg, hogy nem azonos a számsor a bezsákolttal.
Egészen pontosan az utolsó 4 számjegy jól láthatóan eltérést mutat a leszerelési jegyzőkönyvön rögzítettel.
Idézet az általános üzletszabályzatból: „ A mérőállás bediktálásakor a fogyasztónak kizárólag az egész m3 adatot kell megadni, vagyis a számláló állásának tizedes jegyeit nem kell figyelembe venni.”

A dégáz szerint ezt a szisztémát kell alkalmazni, minden esetben. Ha e-szerint gondolkodunk, akkor sem stimmel valami, hiszen, mivel négy szám eltérés van, így a figyelembe nem vett tizedeseken kívül is sántít a dolog.

A kerekítést el tudom fogadni egy leolvasáskor, de nem elfogadható egy, kifejezetten a mérőóra pontos működésére irányuló szakvizsgálat első lépéseként. Mivel a mérőórát a dégáz szállítja, saját plombával zárja le a tároló zsákot, így a fogyasztó kezében szinte egyedüli fegyver az, hogy a mérőóra állását pontosan, a tizedeseket is feltüntetve feljegyzi, és innentől kezdve a tizedes nem tizedes, hanem egy számsor, aminek alapvetően elvárható követelményként, nem szabad változni.

A dégáz arra hivatkozik, hogy kerekített. Én tudom hogy a valós adatokat rögzítettük. Kizsákoláskor ügyvédi tanácsra fényképezőgéppel mentem, így sikerült rögzítenem, hogy teljesen más számsor van az órán!

A vizsgálati jegyzőkönyvet 9 hónappal, később kaptam meg, ahol az eredeti óraállás szerepel, mint kizsákolási óraállás.
Ezzel szemben nekem bizonyító erejű fényképfelvételem van, hogy nem ez volt az órán! Az órához valaki hozzányúlt!
Az energiahivatal szerint ez normális kerekítés. /legalábbis írásbeli megkeresésünkre ezt a választ kaptuk/
1– azt nem értem, hogy akkor miért voltam jelen a bezsákoláskor? Hiszen ezek szerint nem számít a tényleges óraállás! Sőt, nem számít a jelen lévő fogyasztó sem. Sőt! Nem számít a fenti "A fentieket tudomásul veszem, a feltüntetett adatok valódiságát igazolom. " mondat, a leszerelési jegyzőkönyvön. Gyakorlatilag saját plombával zár a dégáz, ő szállítja az órát, aztán a saját leszerelő szerelője aláírását is semmibe véve egyszerűen hazugságra épít!
2– miért kilenc hónappal később kapom meg a jegyzőkönyvet, miért nem érzi magát felelősnek egy szolgáltató hogy mivel, számomra érthetetlen módon csak ő kap vizsgálati jegyzőkönyvet, megküldje nekem mint fogyasztónak?