regisztrált könyvelői vizsgálat a társasházban


ragyasdezso # 2010.03.10. 15:27

Tételes összeférhetetlenség nincs, de az összeférhetetlen véleményem szerint, hogy a saját munkáját minősítse és a (7) pont szerinti kötelezettségét teljesítse.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.03.10. 12:28

Ti hogy értelmezitek: elvégezheti ezt a feladatot - ha egyébként a végzettségi követelményeknek megfelel -, az aki a társasház könyvelését vezeti? (Tételes összeférhetetlenség nincs.)

Egyébként nem könyvvizsgálónak (pláne nem független könyvvizsgálónak) nevezi a törvény, hanem a „gazdasági ellenőrzést segítő személynek”. Szvsz nagy különbség.

ragyasdezso # 2010.03.09. 12:02

MINDIANA
A terv, és teljesítés a közös képviselő, az ellenőrzés pedig az SZVB kompetenciája. Azt megnézi, hogy számlákkal igazolva vannak e a kifizetések, de a többi az SZVB feladatköre. A törvény módosítás az SZVB jogkörét nem változtatta meg.

MajorDomus # 2010.03.08. 20:40

Hello Anna

Valoban hiu ábránd.
A Független Könyvvizsgáló nem a Számvizsgáló bizottság munkáját végzi el,hanem előirt (9400-as) standardok alapján.
Én tul vagyok az összes vizsgálaton,már a közgyülések nagy részén is.mindössze 4 olyan van hátra ami ,,könyvizsgálós,,
Az egyszerűsitett beszámolót és eredménylevezetést vizsgálja s az azt alátámasztó bizonylatokat,valamint véleményezi a költségvetést.
A terv tényadatok a k.v-t nem érdeklik csak a beszámoló s az idei kts.

MINDIANA # 2010.03.08. 17:07

Üdv Mindenkinek.
Régen jártam erre. Látom a "mag" az ugyan az. Remélem van közöttetek olyan könyvelő, aki már rutinosan vizsgálja a társasházak könyvelését, és felvilágosítást ad néhány kérdésben. Mivel a Ttv kiegészítése szerint a SZVb segítségére, a 10 MFt feletti pénzforgalmat lebonyolító társasházaknál az évi elszámoláshoz szükségeltetik a regisztrált könyvelés, milyen szempontokat vesztek figyelembe ennek folyamatában? Tehát a kérdésem az, hogy egyszerű "összefésülés" történik, vagy a könyvelő az előző évi terv, és teljesítés után is vizsgálódik? Megnézi-e, hogy egy társasház több gazdaságilag elkülönült épületében, esetlegesen milyen hasonló tevékenységek történtek, hogy szabályosak-e a számlák(teljesítés valóságossága), vagy a számlák mögött, megvannak-e a számviteli törvény által meghatározott kiegészítések mint pld.. az árajánlat, árajánlat visszaigazolás, megrendelés? Vagy ez csak hiú ábránd?

Mindi