A kormány szerdai ülésén nem döntöttek a területi államigazgatási szervezetek összevonásáról, a megyei kormányhivatalokról, de már közel a megoldás – mondta a Népszabadság kérdésére Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

“A kormányfő dönt többek között az OEP és az ÁNTSZ sorsáról” alcímmel pénteken a Népszabadságban megjelent cikkben a lap közli azt az értesülését, mely szerint csak Navracsics Tibor közigazgatási, Pintér Sándor belügy- és Martonyi János külügyminiszter támogatta az előterjesztést, az öt másik  miniszter viszont ellenezte, úgy vélik: súlyos zavarokat okozna a közszolgáltatásokban a döntés. Végül Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: egyelőre leveszi a napirendről a kérdést.

A Népszabadság információja szerint a következő kormányülésig egyfajta újratervezés zajlik: részben azt kell tisztázni, melyek azok a hivatalok, illetve közigazgatási feladatok, amelyek valóban minden zavar nélkül összevonhatók, másrészt azt, milyen közszolgáltatások végezhetők közös ügyfélszolgálaton keresztül

A lap emlékeztet arra, hogy 2011. január elsejével jönnének létre a megyei kormányhivatalok, amelyekbe 16 területi államigazgatási szervezetet vonnának össze.

Bővebben a Népszabadság Online oldalán →