2010. október 12-14-én immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a RODIN Kft., valamint a Pál és Kozma Ügyvédi Iroda szervezésében a MAGYAR MUNKAJOGI KONFERENCIA. A helyszín – mint minden évben, már megszokott módon – a Budapesthez közeli Thermal Hotel Visegrád szálloda. A fő téma idén: NYILVÁNOSSÁG ÉS HATÉKONYSÁG.

A rendezvény alapötlete 8 éve, egy, a Munka Törvénykönyvével foglalkozó rendezvényen született meg – egyértelmű céllal: hiánypótló konferenciát alkotni. Egyértelmű volt, hogy a szakmának szüksége van olyan összejövetelre, ahol meg tudja vitatni az év közben felmerült problémákat, a legfontosabb kérdésköröket, miközben kikapcsolódni is van lehetősége.

A konferencia az elmúlt 7 év során a munkaügyi szakma egyik legfontosabb találkozójává vált: közel 300 munkaügyi, személyzeti, HR vezető, vállalati jogtanácsos és ügyvéd részvételével. Közel 50 előadó – a szakma legjobbjai – közérthetően vitatják meg a résztvevőkkel a legfontosabb szakmai kérdéseket – idén október 12-14-én az elmúlt 7 év legtöbb vitát kiváltó, legnagyobb érdeklődésre számot tartó témái kerülnek terítékre.

Az első napon a megnyitót követően DR. JÓRI ANDRÁS, adatvédelmi biztos tart előadást A személyes adatok védelme és a munkaviszony címmel. Ezt követően DR. PÁL LAJOS, a konferencia szakmai lektora a munkaidőről értekezik, majd szemináriumok következnek Adatkezelés, Társadalombiztosítás és az Atipikus munkaviszonyok témakörében. A moderátorok: prof. DR. KISS GYÖRGY, egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem, DR. KOVÁCS ÉVA, az Egészségügyi Minisztérium osztályvezetője, illetve DR. BERKE GYULA, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja. A szakmai részt követően nem maradhat el a már hagyományosnak mondható Munkajogi ki mit tud? sem, a közkedvelt játék után Mészáros Árpád Zsolt koncertje zárja az estét.

A szerdai nap felfrissítésként „munkayoga”-val és úszóversennyel indul, majd DR. PÁL LAJOS moderálásával A munkaviszony megszüntetése az első szeminárium témája. Ezzel egy időben Tapasztalatok a munkaügyi ellenőrzés során címmel, DR. DUDÁS KATALIN, az ELTE ÁJK Munkajogi Tanszékének egyetemi adjunktusa, ill. a Személyiségi jogok és a munkaviszony témakörében PROF. DR. HAJDÚ JÓZSEF, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanárának moderálásával zajlanak szemináriumok. A délelőtt folyamán az alkalmi munkavállalás, a távmunka, valamint a kölcsönzés jelenlegi helyzetét vitatják meg az egybegyűltek DR. HORVÁTH ISTVÁN címzetes egyetemi docens vezetésével. A munkadíj témakörében DR. LŐRINCZ GYÖRGY vezetésével, a vezetők munkaviszonya kapcsán DR. BERKE GYULA irányításával lesz szeminárium.

Ebéd után, egyórás előadásban DR. DUDÁS KATALIN fejti ki álláspontját a munkaügyi ellenőrzés szabályozásáról, majd az egyik legizgalmasabb rész következik: pódiumvita a munkaügyi bírósági ítéletekről. A vitát kötetlen beszélgetés követi a szaunában, az estét élőzenés gálavacsora és karaoke zárja.

Az utolsó nap délelőttjére közkívánatra nem előadásokat vagy szemináriumot tettek a szervezők, hanem szakmai fórumot elismert szakértők részvételével: DR. VÁMOSI NAGY SZABOLCS, címzetes egyetemi docens, az Ernst & Young igazgatója, DR. FUTÓ GÁBOR ügyvéd, és PROF. DR. KISS GYÖRGY válaszol a kérdésekre.

A konferencia helyszíne 2010-ben is a Budapesthez közeli Thermal Hotel Visegrád szálloda lesz, így akár egy-egy napra leutazva, akár a teljes programon szállodai tartózkodással is lehetőség van részt venni a rendezvényen.

A Jogi Fórum olvasói most 25%-os kedvezménnyel vehetnek részt a konferencián!

Kattintson és jelentkezzen MOST!>>>