Elkészült, és január 3-tól látogatható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapja, amelyet szerdán mutattak be a sajtónak. A hivatal számára új logó, valamint arculati elemek is készültek.

A honlap nyitóoldalán olvasható köszöntő szöveg szerint az új kormányhivatal az állami adó- és vámhatósági feladatokat összevontan, közös szervezet keretein belül látja el. Struktúrája négy fő tevékenységi kör – az adóigazgatás, a vámigazgatás, a bűnügyi tevékenység, valamint a szakmai tevékenységet támogató informatika – köré szerveződik. A NAV feladata az államot megillető bevételek teljes körű kontrollja és védelme, az adó-, a vám- és büntetőjog eszközeivel.

Az új szervezet munkájában – a kormányzati elvárásoknak megfelelően – továbbra is kiemelt feladatként szerepel a vám- és jövedéki, az adó- és pénzügyi ellenőrzési tevékenység, továbbá a bűnüldözői munka hatásfokának a növelése, illetve az adózók színvonalas, naprakész tájékoztatása, az adózással kapcsolatos jogkövető magatartás elősegítése gyors, korszerű és ügyfélbarát szolgáltatások révén. Emellett 2011 első felében jelentős feladatot ró a NAV-ra Magyarország soros EU-elnöksége is.

Az új adóigazgatási szervezet honlapja a http://nav.gov.hu címen érhető el. Az adózással kapcsolatos tárgykörökről az APEH, a vám-, a jövedéki és rendészeti kérdésekről pedig a VPOP ikonjára, illetve nevére kattintva is tájékozódhatnak az érdeklődők, ahonnan eljuthatnak a két hatóság által korábban publikált minden érdemi információhoz is. A NAV logóján a címert alul és felül egy piros és egy zöld nyíl fogja közre, amelyek nyitott ovális kört alkotnak. Burillák Attila, az APEH szóvivője elmondta: meghívásos eljárás során, három ajánlat közül a legkedvezőbbet választották ki. Az arculati elemek megtervezése mintegy 2,5 millió forintba került.