Vasárnap tartják a területi és az országos kisebbségi önkormányzati képviselők választását. A voksoláson csak az elektorok választhatnak és választhatók, vagyis azok, akiket az október 3-i kisebbségi választáson kisebbségi képviselővé választottak. Az országos kisebbségi vasárnapi választásban 9.200 elektor vehet részt, a 13 kisebbség összesen 27 listát indít.

Az elektor csak azon a településen szavazhat (a helyi választási bizottság által kijelölt helyiségben), ahol a települési kisebbségi önkormányzat tagja. Az elektor mind a területi, mind az országos választáson egy listára szavazhat. A törvény értelmében megyei vagy fővárosi szintű választást akkor lehet kitűzni, ha az adott területi szinten legalább tíz települési (a fővárosban kerületi) kisebbségi önkormányzat működik.

Országos kisebbségi választás pedig akkor tartható, ha országszerte összesen legalább négy települési kisebbségi önkormányzat működik a kiírás napján. Ez azt jelenti: az országos önkormányzatok megalakításának nem feltétele, hogy területi szinten is létrejöjjenek kisebbségi önkormányzatok, elegendő a megfelelő számú települési szerveződés. A területi szintű kisebbségi képviselő-testületbe hét elektor kerülhet, míg az országos önkormányzatok esetében ez 15 és 53 között változik, attól függően, hány települési kisebbségi önkormányzatot alakított az adott kisebbség.

A területi és az országos kisebbségi önkormányzati képviselők általános választását az Országos Választási Bizottság január 9-ére tűzte ki. Az országos kisebbségi választásban 9.200 elektor vehet részt, a 13 kisebbség összesen 27 listát indít. A legtöbb kisebbség szavazólapján két jelölőszervezet listája szerepel, a bolgár, a horvát, a német és a szlovén kisebbség szavazólapjain pedig egy-egy. Három jelölőszervezet listája szerepel a román, a ruszin kisebbség szavazólapján, öt pedig az örmény kisebbségén. A területi kisebbségi választásban 8.300 elektor vehet részt, és a 13 kisebbség összesen 102 listát indít.