Új bírósági vezetőket nevezett ki a Fővárosi Törvényszékre Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, illetve több kerületi bíróságra Fazekas Sándor, a törvényszék elnöke – olvasható a törvényszék honlapján közzétett szerdai közleményben.

Az OBH elnöke Polgárné Vida Juditot a Fővárosi Törvényszék általános elnökhelyettesévé, Rosnerné Romenda Zsuzsannát a törvényszék polgári kollégiumának vezetőjévé, Maka Máriát pedig a gazdasági kollégium vezetőjévé nevezte ki hat évre, 2012. november 1-jétől 2018. október 31-ig – tudatta közleményében Póta Péter, a törvényszék szóvivője.

Az általános elnökhelyettesi álláshely a korábbi elnökhelyettes határozott idejű kinevezésének lejárta miatt, a kollégiumvezetői státusok pedig nyugdíjazás, illetve felsőbb bírósághoz történő kinevezés nyomán ürültek meg.

Polgárné Vida Judit korábban a Fővárosi Törvényszék jogelődje, a Fővárosi Bíróság polgári kollégiumának helyettes vezetője volt, ez év elejétől pedig a törvényszék megbízott elnökhelyettese. Rosnerné Romenda Zsuzsanna a polgári kollégiumnak, Maka Mária pedig a gazdasági kollégiumnak a megbízott vezetője volt.

A gazdasági kollégiumot korábban hosszabb ideig vezető Kiss Gábor a közelmúltban kúriai bíró lett, a polgári kollégium korábbi vezetője, Ábrán József idén nyugdíjba ment, csakúgy, mint a büntetőkollégium élén álló Frech Ágnes, akinek a posztjára már a nyáron Mikó Gergelyt, a II-III. kerületi bíróság korábbi elnökét nevezte ki az OBH elnöke.

A Fővárosi Törvényszék elnöke a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökévé Ribai Csillát, elnökhelyetteseivé Grimné Fancsali Zsuzsannát, illetve Szabó Tamás Attilát, a Budai Központi Kerületi Bíróság elnökévé Kun Zsuzsannát, a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elnökévé Kádárné Báló Ágnest nevezte ki szintén hat évre, 2012. november 1-jétől 2018. október 31-ig.