Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) felhívja a civil szerveztek figyelmét, hogy amennyiben beszámolójukat postai úton küldik meg az OBH részére és igazolásra van szükségük a letétbe helyezéséről, úgy szíveskedjenek kísérőlevelet mellékelni, amelyben kérik az igazolás kiállítását.

Amennyiben a szervezetnek igazolásra van szüksége arról, hogy a már megküldött, de még közzé nem tett beszámolót az OBH részére beadta, célszerű benyújtani a megküldést igazoló tértivevény dátumát, vagy fénymásolatát, mert ez alapján a küldemény gyorsabban azonosítható.

A tértivevény, valamint az ajánlott szelvény kizárólag a feladást igazolja, a szervezet beszámolójának letétbe helyezését nem.

Az igazolás kiállításához a www.birosag.hu internetes oldalon a Civil Szervezetek Névjegyzékéből a már közzétett beszámoló letöltésére, kinyomtatására, majd ismételt megküldésére nincs szükség.

Elektronikus úton érkező beszámoló esetében az Ügyfélkapu tulajdonosának kerülnek megküldésre a beküldött űrlappal kapcsolatos igazolások.