Új specifikus oldallal bővült a Jogi Fórum. A felsőoktatási jogi rovat célja, hogy egy csokorba gyűjtse a témával foglalkozó hazai szakembereket és írásaikat, egyúttal biztosítsa a külföldre történő kitekintés lehetőségét.

A felsőoktatásban az elmúlt években, évtizedekben lezajlott nagyarányú változások következtében világszerte radikálisan megváltoztak az oktatás, illetve a nevelés céljairól és feladatairól vallott elképzelések. Az ‘új hullám’ ugyan az egész oktatási szférát érintette, ugyanakkor leglátványosabb módon a felsőoktatás területén figyelhető meg. A szakirodalomban számos értekezés született, amely a modern egyetem ésszerű struktúráiról, betöltendő funkcióiról és hatékony működéséről, a felsőoktatás szereplőiről és ezek életmódjáról kialakult újszerű nézetek bemutatására, és a tendenciák felvázolására vállalkozik.

A dr. Kocsis Miklós által vezetett ‘felsőoktatási jog’ rovat kiemelt célja, hogy a maga eszközeivel, a terület jogtudományi vizsgálatának előtérbe helyezésével hatékonyan hozzájáruljon a felsőoktatás megreformálásának eredményességéhez.

Bővebben a Jogi Fórum új mellékletében →