A gazdasági válság és az ebből adódó munkaerő-piaci egyensúlyzavarok ellenére a 2009. április 1-2-én megrendezésre kerülő Jogi Fórum Jogerő 2009 hatalmas népszerűségnek örvend, az jogász állás- és ösztöndíjbörze standjai már januárra elkeltek.

A jogi egyetem elvégzése után a frissdiplomás jogászok többsége hamar szembesül a nagy kérdéssel: Hogyan tovább? Egy fiatal jogász útjának három legkézenfekvőbb iránya: ügyvédi irodánál, cégjogászként, vagy pedig a közigazgatásban helyezkedik el. A megalapozott, hosszútávra szóló, helyes döntés előfeltétele az álláspiac aktuális helyzetének alapos ismerete, az aktív, körültekintő munkakeresés.

A JogiForum.hu online állásbörzéje hosszú ideje a munkaadók és álláskeresők kedvelt fóruma: a meghirdetett pozíciók száma alapján az ország vezető jogászoknak szóló állásközvetítő oldala. Munkaadóként közel 3.000 hirdető, ezen belül csaknem 1.000 ügyvédi iroda vette már igénybe a portál szolgáltatásait.

A Jogi Fórum az álláskeresés és a munkaerő-piaci viszonyok megismerése szempontjából az internetes lehetőségek igénybevétele mellett hangsúlyozza a munkaadók és munkavállalók közötti személyes kapcsolat jelentőségét, mely csak ritkán valósulhat meg egy állásinterjú előtt.

A Jogi Fórum Jogerő 2009 Állásbörze a munkakeresés ‘offline-lehetőségeként’ ideális alkalmat nyújt a fiataloknak a magyar jogász álláspiac jelenlegi helyzetének, lehetőségeinek felmérésére, az állásinterjúkra és kiválasztási folyamatra való felkészülésre, másrészről a nyitott pozíciókkal rendelkező jogi cégeknek, ügyvédi irodáknak a bemutatkozásra, személyes kapcsolatfelvételre és promócióra.

A Jogerő 2009 Állásbörzének helyt adó ELTE ÁJK falai között a jogász állásbörzék a 90‑es évekre visszanyúló hagyományokkal rendelkeznek. Ahogy a korábbi években, a szervezők idén is rangos kiállítókkal, színes előadásokkal várják az elhelyezkedési lehetőségeket kutató joghallgatókat, frissen végzett jogászokat.

A látogatók prezentációk során ismerkedhetnek meg a potenciális munkaadók működésével, elvárásaival. A rendezvény szakmai támogatója, a Hudson Legal Talent munkatársaitól hallhatnak a karrier építés legfontosabb tudnivalóiról. A kiállítókkal folytatott egyeztetések, megbeszélések szünetében grafológussal is konzultálhatnak.

A Kiállítók között nemcsak a vezető hazai és nemzetközi ügyvédi irodák, hanem posztgraduális képzést nyújtó egyetemek, fejvadászcégek, adótanácsadók, külföldi kulturális intézetek is megtalálhatók. Az idei év egyik újdonságaként a szervezők külföldi egyetemeket is megkerestek, hogy Master of Laws programjaikat ismertebbé tegyék a joghallgatók és a végzős évfolyamok számára.

A Jogi Fórum Jogerő 2009 így nem egy hagyományos állásbörze, hanem egy olyan szakmai fórum és kiállítás, amely útmutatóként szolgál a végzős és frissdiplomás jogászok számára a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez.

A rendezvény honlapja: http://www.jogaszallasborze.hu/

Helyszín és időpont: ELTE ÁJK Aula, 2009. április 1-2.

Kiállítók: Kővári Tercsák Salans Ügyvédi Iroda; Erős Squire Sanders & Dempsey Ügyvédi Iroda; Ferenczy Gide Loyrette Nouel Ügyvédi Iroda; Andrékó Kinstellar Ügyvédi Iroda; Oppenheim Ügyvédi Iroda; Ormai és Társai CMS Cameron McKenna Ügyvédi Iroda; Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda; Dessewffy Dávid és Társai Ügyvédi Iroda; Nagy és TrócsányiÜgyvédi Iroda; Szecskay Ügyvédi Iroda; S.B.G.&K Ügyvédi Iroda; bpv|Jádi Németh Ügyvédi Iroda; Köves Clifford Chance Ügyvédi Iroda; Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda; Allen & Overy Ügyvédi Iroda; e|n|w|c Ügyvédi Iroda; Radnóczy & Mészáros Nörr Stiefenhofer Lutz Ügyvédi Iroda; K&P Nagy Koppány Varga and Partners Ügyvédi Iroda, Hudson Legal; British Council; Cambridge University Press; Anglofon Stúdió; Grafológiai Intézet; Állás Start; CEU