2009. augusztus 28-30. között kerül negyedik alkalommal megrendezésre a CompLex JOGÁSZ OPEN társasági tenisztorna az IDOM Tenisz és Sportközpontban a Népligetben.

A tavalyi versenyen közel 100 jogász- elsősorban ügyvédek, de számos bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző, és banki szektorban dolgozó jogász az egész országból – mérte össze tenisztudását.

A versenyszámok nagy része (amatőr férfi egyéni, nyílt és amatőr női egyéni, nyílt férfi 45+, vegyes páros) körmérkőzéses rendszerben kerül lebonyolításra, így minden versenyző minimum három 9 nyert game-ig tartó mérkőzést játszik. A nyílt férfi egyéni és a nyílt férfi páros versenyszámban kieséses rendszerben kerül lebonyolításra a verseny az indulók nagy számára is tekintettel, de az első fordulókban kiesett játékosok számára itt is biztosítva lesz a vigaszág versenye, így senki nem távozhat az egy vereség rossz élményével.

A pénteki nap délutánján a szervezők az éppen pihenő vagy csak a versenyre kilátogatókat egy gulyáspartira invitálják, ahol lehetőségük nyílik a kollégáknak a kötetlen beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

A vegyes páros versenyszámban idén is lehetőség lesz „nem jogász” párral is elindulni, mely újítást a jogász résztvevők nagy örömmel fogadtak és számosan „nem jogász”, de teniszezni szerető feleségükkel, férjükkel ismerősükkel indultak tavaly is a versenyen. Az idei versenyen újításként bevezetésre került, hogy megfelelő számú jelentkező esetén az amatőr vegyes páros szám külön kerül megrendezésre.

Szintén az idei verseny újítása, hogy a női versenyszámban külön kerül megrendezésre az amatőr versenyszám, mely – a szervezők reményei szerint – sok jogász hölgy számára vonzó lesz.

A férfi páros versenyszámban is szétbontásra kerültek az indulók, nyílt férfi páros és férfi páros 85+ megjelölés szerint, mely utóbbi versenyszámban azon párok indulhatnak, ahol a játékosok betöltött életkorának összege meghaladja a 85 évet.

Szombat délután kerül sor a fogadásra, ahol a szervezők egy grillpartyn látják vendégül a résztvevőket és kísérőiket az IDOM Tenisz és Sportközpont kerti grillpavilonjában, majd sor kerül a tombolára, ahol a nevezéskor versenyszámonként kapott tombolák felhasználásával lehet a verseny szponzorai által felajánlott értékes nyereményekhez jutni.

Vasárnap a legtöbb versenyszámban az elődöntők és döntők lebonyolítására kerül sor, de a szervezők nagy szeretettel várják a versenyből már kiesetteket, már csak a színvonalas meccseken való szurkolás miatt is.

A versenyszámok befejeződése után kerül sor az eredményhirdetésre, ahol az első három helyezett értékes, a szponzorok által felajánlott díjakat és természetesen érmeket kap, az első helyezetteknek járó kupa mellett.

A szervezők remélik, hogy a IV. CompLex JOGÁSZ OPEN Tenisztornán ismét köszönthetik a korábbi évek versenyzőit, illetve szeretettel várják az újonnan csatlakozó teniszt kedvelő kollégákat is.



A rendezvény média támogatója a Jogi Fórum.