A Parlament Informatikai és Távközlési Bizottsága 8-5 arányban általános vitára alkalmasnak ítélte az egységes hírközlési törvény tervezetét.

A vita során Rogán Antal (Fidesz), a bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a törvény megalkotásakor a fogyasztói érdek, illetve az azt szolgáló piaci verseny szem előtt tartása az elsődleges szempont. A Fidesz többek között fontosnak tartja, hogy a törvény szabályozott lehetőséget teremtsen az internetszolgáltatók és a távközlési társaságok közti bevételmegosztásra, garantálja az előfizetői hurok átengedését és a hívószámok megőrzését.

A törvénytervezet nem szolgálja a piaci érdekeket, nem teszi átláthatóvá a szabályozási környezetet, fogalmazta meg az MSZP álláspontját Molnár Gyula, a bizottság alelnöke. A szocialisták szerint a tervezet nem fogyasztóbarát, hanem elsősorban a piac újrafelosztásának új technikáját szolgálja. Molnár Gyula komoly problémaként említette, hogy a törvénytervezet valójában a szolgáltatás alapú versenyt támogatja. Ezek alapján az MSZP nem tartja a törvénytervezetet általános vitára alkalmasnak.
Sík Zoltán informatikai kormánybiztos zárszavában hangsúlyozta, hogy a készülő törvény – amelynek célja nem a restrikció, hanem az ösztönző szabályozás – a fogyasztók érdekeit tartja elsődlegesen szem előtt.