A folyamatban lévő ügyekről tartott sajtótájékoztatót a BSA. Egy polgári peres ügyben már jogerős bírói ítélet is született.

Az említett pert az Adobe, az Autodesk, a Corel és a Microsoft indította a Reflex Computer Kft. ellen. A Fővárosi Bíróság tavaly decemberben hozott jogerős ítéletében közel 7,7 millió forint kár és az összeg után járó kamat megfizetésére kötelezte az alperest. Az ítélet végrehajtása jelenleg folyamatban van, mint ahogy a cég ügyvezetője ellen indított büntetőeljárás is.

Folyik a nyomozás a Delta Truck Kft. és az ALFILA Kft. ellen is; ezeknél a cégeknél februárban, illetve márciusban tartott házkutatást a rendőrség, az okozott kár összegéről még csak becslések vannak. Utóbbi cég keresi a peren kívüli egyezséget a BSA-val. Ormós Zoltán BSA jogász az S.P.Q.R. autóforgalmazó cég esetéről is beszámolt: itt az április 3-án tartott házkutatás során több tucat illegális szoftvert találtak. A cég vezetése másnap megállapodást kötött a BSA-val, egyrészt az okozott kár megtérítéséről, másrészt a szoftverek legalizálásáról, harmadrészt a hosszabb távú együttműködésről.