Magyarország jogállam, ahol mindenki számára biztosított az egyesülési, a gyülekezési és a szólásszabadság mindaddig, amíg ez mások alapvető jogait nem sérti.

Jogsérelem esetén a szükséges jogi eszközök minden magyar állampolgár számára rendelkezésre állnak – olvasható abban az MTI-hez eljuttatott írásos nyilatkozatban, amelyben Szájer József fideszes parlamenti frakcióvezető reagált pénteken a Habeas Corpus Munkacsoport csütörtöki nyílt levelére.

A munkacsoport arra kérte Szájer Józsefet, hogy a Fidesz nevében bátorítsa a Sziget Kft. vezetőit: mondják fel a Tarlós István III. kerületi polgármesterrel kötött “szégyenteljes megállapodást”.Az ügy előzménye, hogy a polgármester a szervezőkkel kötött megállapodásban rögzítette, a Szigeten semmiféle néven nevezett homoszexuális jellegű felvilágosító vagy egyéb címen folytatott műsorok nem lesznek.

Szájer József jelzi, hogy a civil szervezet levele még nem jutott el irodájához, a kezdeményezésről csak a sajtóból értesült.

Közli, hogy pártja mindig is fontosnak tartotta a polgári szabadságjogok biztosítását megkülönböztetés nélkül minden polgár számára.

  • A konkrét megkereséssel kapcsolatban azonban frakciónk nem alakított ki álláspontot, hiszen az Országgyűlés jelenleg nyári szünetet tart – írja Szájer József.

Rögzíti: a képviselőcsoportnak vagy a Fidesznek mint pártnak a vitatott ügyben nincs hatásköre.- A kerület polgármestere nem tagja sem a frakciónak, sem a Fidesznek. Az önkormányzat és a kft. között létrejött szerződés magánjogi megállapodás – folytatódik Szájer József nyilatkozata, amelyben a politikus megjegyzi: képviselőcsoportjuk “egyébként főként a törvényhozással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik”.

Szájer József bízik abban, hogy a konfliktus méltányos megoldást nyer és az ütköző érdekek és jogok megfelelő egyensúlyát meg lehet teremteni.

  • Azt kívánom, hogy a Sziget idén is sikeres legyen – zárul a frakcióvezető nyilatkozata.