A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt az Energizer Magyarország Kft.-t másfél millió forintra bírságolta – tájékoztatott a GVH csütörtöki közleményében. A GVH szerint a cég megtévesztette a fogyasztókat, amikor az Energizer lithium elemet “ötször tartósabb, mint az alkáli elemek” szöveggel reklámozta.

A GVH azután indított eljárást az Energizer Magyarország Kft. ellen, miután tudomására jutott, hogy a társaság feltételezhetően a fogyasztókat megtévesztő, s így a versenytörvénybe ütköző módon reklámozza termékeit.

A versenytanács megállapította, hogy a Kft. valóban a fogyasztók megtévesztésére alkalmas jogsértést valósított meg azzal, hogy a 2000. szeptemberében piacra került 30 ezer darab szórólapon az energizer lithium elemet az “ötször tartósabb, mint az alkáli elemek” szöveggel reklámozta.

Ezenkívül a 2000. szeptemberében és novemberében terjesztett 60 ezer szórólapon ugyanezen árut a “-20 és +70 Celsius fok között is változatlan energia forrást biztosít” reklámkitétellel reklámozta. Ezért a GVH versenytanácsa az Energizer Magyarország Kft-t másfél millió forint bírság megfizetésére kötelezte.