Az ügyészség szerint két utcalányt szúrt le 2000 júniusában az a férfi, akinek csütörtökön kezdődik a büntetőpere. A férfi – aki mindkét nőnek állandó vendége volt – a nyomozás során beismerte tettét.

Csütörtökön kezdődik a Fővárosi Bíróságon annak a 32 éves férfinak a büntetőpere, aki az ügyészség szerint két prostituáltat szúrt le 2000 júniusában Budán. A büntetlen előéletű Pásztor József a nyomozás során beismerte tettét, de magyarázattal nem tudott szolgálni. A rendőrségi eljárás adatai szerint Pásztor József első áldozatát, egy 39 éves prostituáltat 13 késszúrással ölte meg a 2000 júniusában, a XI. kerületi Regős utcában. A férfi közel két héttel később az esti órákban az I. kerületi Batthyány utcai bérelt lakásában gyilkolt meg egy 45 éves prostituáltat három késszúrással. A nő élettársa megzavarta az elkövetőt, és dulakodtak is egymással, a tettes azonban kisebb sérülései ellenére el tudott menekülni a helyszínről.

A rendőrség több emberen elkövetett emberölés gyanújával vette őrizetbe Pásztor Józsefet 2001 áprilisában. A nyomozóknak a gyanúsított kézre kerítése érdekében fel kellett kutatniuk a két meggyilkolt prostituált több száz partnerét, utóbb kiderült, hogy a férfi mindkét nőnek állandó vendége volt. A rendőrök a két bűncselekmény között több azonosságot találtak, így például az elkövetés eszközét, módszerét, illetve az áldozatok életvitelét. A bűncselekmény elkövetőjének kézre kerítésére egy külön nyomozócsoport jött létre a BRFK-n belül. Pásztor József azzal keltette fel a nyomozók érdeklődését, hogy többszöri kérés ellenére sem jelent meg a rendőrségen. A gyilkos elfogása érdekében a detektívek a klasszikus módszerek mellett a legmodernebb bűnügyi technikát, a DNS-vizsgálatot is alkalmazták.