A jelentkezési lapok leadásával célegyenesébe érkezett az idén felvételiző diákok felkészülése a május-júniusi felvételi vizsgákra. Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) előzetes jelentése szerint hozzávetőleg 165 ezer jelentkezési lap érkezett be március 1-ig, azaz az átlagos túljelentkezés idén is legalább akkora lesz, mint a tavalyi évben.
A gazdasági és jogi típusú felsőoktatási intézményekbe való nehéz bekerülés, a magas túljelentkezés tehát idén is indokolttá teszi egy olyan felvételizőknek szóló szakmai rendezvénysorozat megszervezését, ahol az érintett köz- és felsőoktatás vezető szaktekintélyei tájékoztatják a diákokat a középiskolai tananyagtól jelentősen eltérő magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika és közgazdaságtan felvételi követelményrendszeréről. A hagyományosan a tavaszi szünetben (idén március 26-29-ig) az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának épületében megrendezésre kerülő Intenzív hét keretében dr. Gerőcs László, dr. Mezey Barna, az ELTE ÁJK dékánja, dr. Horváth Attila, az ELTE-ÁJK Magyar Állam- és Jogtörténet Tanszék egyetemi adjunktusa, Márton János nyugalmazott vezető középiskolai tanár, dr. Závodszky Géza, a 11-es történelemtankönyv szerzője és az ELTE-BTK tanára, valamint dr. Salamon Konrád, a 12-es történelemtankönyv szerzője tartanak majd előadásokat. A program célja az, hogy a meghívott előadók olyan átfogó, a felvételin jellemzően előforduló témákat mutassanak be, melyeknek részletes kifejtésére a középiskolában általában nem adódik lehetőség. Az Intenzív hét során a korábbi évek felvételijeinek megoldókulcsait is ismertetik majd, illetve esténként kulturális programokon is részt vehetnek a diákok. A rendezvénysorozat programgazdája az ország legnagyobb felvételi előkészítő szervezete, a DFT-Budapest.
A fokozott érdeklődésre való tekintettel a szervezők csak az előzetesen regisztrált diákok számára tudnak helyet biztosítani. Jelentkezni a 06 1 473-0769-es telefonszámon, illetve az info@dft.hu email címen lehet. Vidéki jelentkezők számára a szervezők szállás- és étkezési lehetőséget is biztosítanak.