Újabb választási csalási ügyben áll bíróság elé egy férfi jövő héten. Az ügyészség azzal vádolja, hogy olyan élelmiszercsomagokat osztogatott a választások két fordulója között, amelyekben a helyi fideszes jelölt fényképes szórólapja is benne volt.

Jövő héten áll a Nyírbátori Városi Bíróság elé az a férfi, akit választási csalással vádolnak. A vádirat szerint ugyanis április 8-án Nyírbogáton 1200 forint értékű élelmiszercsomagokat osztogatott a választóknak. A csomagokba beletették Salamon Miklós, a Fidesz helyi képviselőjelöltjének fényképes szórólapját. A férfi emiatt pénzbüntetésre számíthat.

Egy másik hasonló ügyben októberben áll bíróság elé két választási csalással vádolt férfi: ők a vád szerint Kisvárdán április 18-án baromfit ígértek azoknak, akik a Fideszre szavaznak. Korábban egy választási csalási ügyben már jogerősen pénzbüntetésre ítéltek egy férfit. A kisvárdai körzetben Borkó Károly, a nyírbátori választókerületben Salamon Miklós volt a Fidesz jelöltje. Mindkét politikus megnyerte körzetében a választást.