A helyi választási bizottság szerdai döntése szerint megsértette a választási eljárási törvényt az MSZP zalaegerszegi szervezete, mivel Szegfűszeg című kiadványában szeptemberi országos közvélemény-kutatási adatokat közölt.

A választási bizottság 6:1-es többséggel elfogadta a Fidesz-nek a vonatkozó törvényhelyre történt hivatkozását: “A szavazást megelőző 8. naptól a szavazás befejezéséig a választásokkal kapcsolatos közvélemény-kutatás eredményét nem szabad nyilvánosságra hozni”. A tájékoztatás szerint a bizottság egyúttal felhívta az MSZP-szervezetet, hogy azonnal szüntesse meg a kiadvány további terjesztését.

A határozat indokolása kitér rá: a kampánycsend egyes kérdéseiről szóló OVB-állásfoglalás kizárólag az elektronikus tartalom-szolgáltatóknak engedi meg közvélemény-kutatási adatok közlését a szavazást megelőző nyolc napon belül. Így ez az állásfoglalás nem alkalmazható a panasz tárgyát képező nyomtatott sajtóra.

Az MSZP-szervezet ellenérve ugyanakkor éppen a választási eljárási törvény 8. paragrafusa szelleméből és az OVB-állásfoglalásból egyaránt következőnek, s így törvényesnek ítéli meg a szeptemberi közvélemény-adatok közlését a választási kiadványban. A szocialisták városi elnöke, Herbert Ferenc közölte: az őket elmarasztaló határozat ellen a törvényben előírt 3 napon belül kifogást nyújtanak be a területi választási bizottsághoz.