Az SCO Group közlése szerint megvan a bizonyítékuk arra, hogy az övék a Unix operációs rendszerrel kapcsolatos összes jog – amit a Novell a múlt hónapban megkérdőjelezett.

Az SCO pénteki közleménye szerint a bizonyíték az 1995-ös vagyonátruházási megállapodás egy évvel későbbi keltezésű módosításában található. (A megállapodás révén került a Unix a Novelltől az SCO-hoz.) A Novell a múlt hónapban azt állította, hogy nem adta át az SCO-nak sem a Unix jogait, sem a vele kapcsolatos szabadalmakat. Ám az új dokumentum fényében a Novell némi habozás után elismerte, “úgy tűnik, hogy a módosítás alátámasztja az SCO állítását, miszerint a Unix bizonyos jogai valóban átkerültek az SCO-hoz 1996-ban”.
Ugyanakkor a Novell továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a szabadalmak viszont nála vannak. Az SCO elnök-vezérigazgatója, Darl McBride viszont azt akarja, hogy a Novell mondja ki feketén-fehéren, igaztalanul állította, hogy a Unix szerzői jog az övé. “Nem akarjuk perelni a Novellt, de úgy véljük, vállalniuk kell a felelősséget helytelen cselekedeteikért, és azért a kárért, amit nekünk a piacon okoztak”, mondta. Az SCO jogászai most mérlegelik, ne kérjenek-e pénzbeli kártérítést a Novelltől. McBride elmondta, hogy a Novell neve nem is szerepel a Unix szabadalmakban, csak az AT&T-é, amely az operációs rendszert eredetileg kifejlesztette. A szabadalmak mindig azt illetik, akié a szerzői jog, s ez ebben az esetben az SCO, jelentette ki az SCO vezetője.