A Magyarok Világszövetsége a Szabad Magyarországért Mozgalommal, a Jobbikkal és több civil szervezettel együtt kezd aláírásgyűjtést

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a külhoni magyarok, kérelem alapján, magyar állampolgárságot nyerhessenek – tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

A közlemény szerint az MVSZ megalapításának 65. évfordulója alkalmából hétfőn összeült elnökség, Patrubány Miklós elnök javaslatára, ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy haladéktalanul népszavazást kezdeményez a magyar állampolgárság kiterjesztése érdekében.
“Az MVSZ elnöksége azért döntött így, mert elmúlt hét év alatt, a kettős állampolgárság kérdésében a szervezet kimerítette a politikai érdekérvényesítés minden eszközét” – áll a dokumentumban.

A szervezet tájékoztatása szerint a Szabad Magyarországért Mozgalom, a Jobbik és több civil szervezet jelezte a csatlakozását az aláírásgyűjtéshez, amely azután kezdődhet el, hogy az Országos Választási Bizottság hitelesíti a népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő ívet.