A parlament keddi plenáris ülésén kezdődik a 2004-es költségvetésről szóló általános vita. A törvényjavaslat szerint az államháztartás bruttó egyenlege jövőre mínusz 783 milliárd forint lesz, a hiány így a GDP 3,8 százalékára csökken az idei 4,5 százalékról.

Vasárnapi ülésén a parlament költségvetési és pénzügyi bizottsága általános vitára alkalmasnak találta a 2004-es költségvetési törvényről és az államháztartás hároméves kereteiről szóló törvényjavaslatot . Az Országgyűlés keddi plenáris ülésén kezdi tárgyalni a jövő évi büdzsé tervezetét. A pénzügyminisztériumi előterjesztés szerint a költségvetés bruttó bevételi oldala 9082 milliárd, a kiadási 9865 milliárd forint lesz.

Bár a jövő évi adótörvények egy részéről még nem döntött a parlament – az adózás rendjéről szóló törvényjavaslat részletes vitája ezen a héten zajlik majd -, várhatóan számottevően változnak az adójogszabályok. Az már biztosnak látszik, hogy 2004-ben csökken a személyi jövedelemadó, bár az adósávok emelkedését és az adókulcsok csökkenését kis mértékben ellensúlyozhatja az adókedvezmények egy részének (például a befektetési adókedvezmény) eltörlése.

Bővebben: http://www.magyarorszag.hu/…0031026.html