Nem alternatív kamara, hanem a jogállamiság érdekében tevékenykedő egyesület az ügyvédek új érdekvédelmi szervezete – nyilatkozta a Magyar Ügyvédek Érdekvédelmi Szervezetének elnöke.

Köszönjük Áder János frakcióvezető úrnak, hogy segítségével egyesületünk rövid idő alatt országos ismertségre tett szert – mondta Gulyás G. Gábor, a napokban bejegyzett Magyar Ügyvédek Érdekvédelmi Szervezetének elnöke.

Gulyás mindazonáltal sajnálatosnak tartja, hogy szervezetük nem szakmai elképzeléseik révén, hanem a bíróságok függetlensége körül kibontakozott politikai vitával összefüggésben került az érdeklődés középpontjába. Ennek oka, hogy a július 4-én alakult szervezet a bírósági bejegyzésről október végén kapott értesítést, és a döntés jogerőre emelkedésének napjára, vagyis november 13-ára összehívott sajtótájékoztatójukon csupán egyetlen kérdés merült fel: miként vélekednek egyes bírósági döntésekről – tájékoztatott Gulyás.

A kérdésre válaszoltak – mondta –, vagyis éltek a szabad véleménynyilvánítás mindenkit megillető alkotmányos alapjogával, és ez teljesen független az egyesület tagjainak feltételezett politikai meggyőződésétől, és nem ad okot arra, hogy a Fidesz frakcióvezetője Ron Werberre hivatkozva szalonzsidózzon.

Bővebben:
http://www.nol.hu/Default.asp?…