A Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB) március 29-én tartotta a 2007. I. félévi ülését.

Az illetékes tárcák államtitkárainak részvételével működő bizottság tevékenységi körébe tartozik a katasztrófavédelmi feladatokra való felkészülés, a bekövetkezett veszélyhelyzeteknél a védekezés koordinációja, a Kormány döntéseinek előkészítése. A bizottság elnöke dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Az ülés levezető elnöke dr. Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára értékelte az elmúlt évi tevékenységet. Az összefoglalóban különös hangsúlyt kaptak a klímaváltozással összefüggő európai uniós programok.

A KKB elfogadta a Kormány részére készített éves összefoglaló jelentést, és a legfontosabb soron lévő katasztrófavédelmi feladatokat kijelölő kormányhatározat tervezetét. A résztvevők egyetértettek az éves munkatervi programmal és elfogadták az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszer képzési és gyakorlatozási tervét, a létfontosságú infrastruktúrák kritikus elemei védelméről, a nemzetközi egészségügyi rendszabályok bevezetéséről, valamint a hidrometeorológiai helyzetről szóló beszámolókat.

Az ülésen elfogadott döntések a közeljövőben megjelennek a határozatok tárában.