Nem lesz jövőre ingatlanadó – így döntöttek az MSZP vezető testületei. Ezt Kékesi Tibor, a szocialista frakció költségvetési munkacsoportjának tagja nyilatkozta a Világgazdaságnak.

Az ingatlanadó bevezetését a konvergenciaprogramban tételesen vállalták a kormánypártok, majd a döntést folyamatosan halogatták. Februárban a Fidesz kordonbontási akciója akasztott meg egy tárgyalási fordulót, majd még abban a hónapban a kormány munkatervében azt rögzítették: júniusig döntenek. Akkor az SZDSZ többször jelezte, csak csomagban hajlandó tárgyalni az ingatlanadóról. A szocialisták már akkor is úgy nyilatkoztak: nem lesz egységes új sarc. A koalíciós szerződés július 1-jei kiegészítésében, a tételes vállalások mellett a liberálisok nyomására újra bekerült az ingatlanadó.
A jelenlegi elképzelések szerint egyébként 2008 tavaszán döntenének a 2009-es adóváltozásokról. Érdemi adócsökkentést két év múlva tervez a koalíció annak függvényében, hogy a feketegazdaság elleni küzdelemből milyen pluszbevételekre tesz szert a büdzsé – olvasható a lapban.