November 29-én sajtótájékoztatón mutatta be a CompLex Kiadó A büntetőjog nagy kézikönyve című kötetét, amely a cég meritum sorozatának hatodik kiadványa. A büntetőjog egészét felölelő műben a kiadó kézikönyv formában egyesítette a büntetőjog, a büntető eljárásjog és a büntetés-végrehajtási jog teljes szabályozását.

Ehhez kapcsolódnak a kötetben azok a kiegészítő és mögöttes jogszabályok, jogi normák, amelyek összefüggésben vannak az adott jogterülettel. A Szerzők (egyetemi oktatók, a Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla évtizedes tapasztalattal rendelkező bírói) munkájuk során figyelemmel voltak a Legfelsőbb Bíróság kollégiumi állásfoglalásira, valamint a legfontosabb elvi döntésekre és bírósági határozatokra is. A több, mint 1800 oldalas összefoglaló munkát Dr. Czine Ágnes, a Fővárosi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának vezetője, Dr. Bárándy Péter ügyvéd, és a szerkesztő, dr. Varga Zoltán, a Fővárosi Bíróság tanácselnöke mutatta be.

A CompLex Kiadó Kft. Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadója. Elektronikus és papír alapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a CompLex Jogtár és ennek bővített verziója a CompLex Jogtár Plusz, amelyek 14 éve nélkülözhetetlen munkaeszközt jelentenek a jogi szférában dolgozóknak. A holland Wolters Kluwer csoport tagjaként a CompLex Kiadó nagyon fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalat nyújtva feleljen meg a magyarországi piac követelményeinek, összetett megoldásokat szolgáltasson a szakemberek számára. A Wolters Kluwer egy vezető kiadó és információ-szolgáltató cég, amely 2006-ban mintegy 3,4 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhetett, és világszerte 18 450 munkavállalót foglalkoztat.