A Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkársága elindította a közigállás honlapot, ahol néhány törvényi kivételtől eltekintve az összes, közalkalmazotti és köztisztviselői álláshelyre vonatkozó pályázat szerepel.

A Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Személyügyért Felelős Államtitkársága 2008 januárjában elindította a KÖZIGÁLLÁS honlapot, ahol egy helyen, kereshető formában szerepelnek a közigazgatási állásajánlatok. A köztisztviselők és a közalkalmazottak felvételének új, internetes pályáztatási és kiválasztási rendszerében – kevés törvényi kivételtől eltekintve – minden közalkalmazotti és köztisztviselői álláshelyre vonatkozó pályázatot közzétesznek, ezzel biztosítva, hogy minden érdeklődő egy helyen szerezzen tudomást a közszférán belüli pályázati lehetőségekről. A rendszer amellett, hogy a magánszemélyeknek megkönnyíti az elhelyezkedést a közszférában, az intézményeknek is segítséget nyújt a megfelelő jelöltek felkutatásához.

A www.kozigallas.gov.hu címen elérhető oldalon bejelentkezés nélkül is kereshetők az üres álláshelyek, a részletes keresőben az elvárt képzettség, elvárt tapasztalat, a munkavégzés helye, a jogviszony időtartama és a foglalkoztatás jellege szerint is böngészhetünk.

A regisztrált felhasználóknak több szolgáltatást kínál az oldal
Az oldal nyújtotta lehetőségeket regisztráció után lehet igazán kiaknázni. A KÖZIGÁLLÁS adatbázisába minden magyar állampolgár regisztrálhat, aki cselekvőképes, legalább középiskolai végzettséggel rendelkezik és büntetlen előéletű. A regisztráció során a személyes adatok mellett a képzettségre és a jelenlegi pozícióra vonatkozó információkat is megadhatjuk, a Kiegészítő információk menüpontban pedig a nyelvtudásról, a számítógépes ismeretekről, jogosítványról és a személyes hobbinkról közölhetünk részleteket. Lehetőség van motivációs levél feltöltésére is.

A regisztráció során az álláskereső nyilatkozhat arról, hogy feltöltött adatai bekerüljenek-e a toborzási adatbázisba, ezáltal hozzáférhetővé váljanak-e az épp munkatársat kereső intézmények számára. Ha ezt nem engedélyezi, akkor adatai, életrajza csak akkor lesz elérhető az intézmények számára, ha személyesen küld pályázatot valamelyik álláshelyre.