Emberi jogok és demokratizálódás címmel intenzív, egyéves mesterképzést indít az ELTE – olvasható az egyetem honlapján.

Az ELTE is részt vesz abban a ma már 41 egyetemet összefogó kezdeményezésben, amely tíz évvel ezelőtt életre hívta a European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC) elnevezésű központot, ami elindította az emberi jogok oktatásához és a demokratizálódási folyamatok vizsgálatához kapcsolódó speciális programot.

A program olyan intenzív, egyéves mesterképzés, amely lehetőséget kínál az emberi jogok és a demokratizálódási folyamatok iránt érdeklődő hallgatóknak az elméleti és gyakorlati munkára való felkészülésre. A multidiszciplináris képzés célja, hogy rávilágítson azokra a láthatatlan kapcsolatokra, amelyek az emberi jogok, a demokrácia, a béke és a fejlődés között fennállnak. A 90 hallgató az első félévet Velencében tölti, a másodikat pedig a 41 egyetem valamelyikén.

A képzés lehetőséget biztosít hallgatóknak, hogy a nemzetközi kapcsolatok, a jog, a filozófia, a történelem, az antropológia, a politológia és a szociológia területein meghatározó egyetemi oktatókkal, szakértőkkel és a nemzetközi szervezetek vezetőivel találkozzanak, és tőlük tanuljanak egy olyan környezetben, ahol nemcsak az oktatók, de maguk a diákok is számtalan országból és kultúrából érkeztek.

A képzésre március 14-ig lehet jelentkezni.