Nem valószínűsíthető, hogy a csepeli kettős gyilkosságot megörökítő hangfelvétel a nyomozó hatóságtól illetéktelen személyhez került volna, így vélhetően a Blikk című napilap ezzel foglalkozó cikke közvetett beszámolón alapszik – írta az adatvédelmi biztos azt követően, hogy lezárta azt a vizsgálatot, amelyben azt kívánta tisztázni, hogyan kerülhetett a laphoz az említett felvétel.

“Az események Blikkben megjelentetett bemutatása nem tükrözi pontosan a hangfelvétel által rögzített történéseket” – írta Jóri András közleményében.

Megállapítása szerint “a Blikk által idézett két mondat nem hangzik el a hangfelvételen”, valamint “a hangfelvétel segítségével rekonstruálható események egyes részletei megtalálhatók a Blikk szövegében”.

Mindez arra utal – olvasható a közleményben -, hogy az újság cikke közvetett beszámolón alapszik.

Az adatvédelmi ombudsman felhívta ugyanakkor a nyomozó hatóság figyelmét arra, hogy a “bűnjelkezelés adatvédelmet és adatbiztonságot szolgáló garanciarendszerét erősítve, valamint a munkatársak képzésével a jövőben az ilyen információszivárgás lehetőségét is zárja ki”.

Jóri András emlékeztetett arra, hogy a Blikk január 13-án “Ezt vette fel a magnó” címmel cikket közölt, amelyben a “Blikk megtudta” forrás megjelöléssel a Csepelen január 7-én este elkövetett gyilkosság során készült hangfelvétel tartalmáról írt. Ebben leírta az eset állítólagos körülményeit, és idézőjelben közölt mondatokat, azt sugallva, hogy azok a hangfelvételből vett idézetek.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában január 7-én lőtték agyon az intézmény vezetőjét és helyettesét. A rendőrségi adatok szerint a kettős gyilkosság indítéka egy elszámolási vita volt az intézményvezető és Deme Gábor, az egyik gyanúsított között.

A kettős gyilkosság kapcsán Deme Gábor volt gazdasági igazgatót társtettesként, a gondnoki feladatokat ellátó 52 éves K. Tamást pedig tettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.