A Schönherr, Közép-Európa egyik élvonalbeli jogi szolgáltatója – mely Magyarországon a Szécsényi Ügyvédi Irodával működik együtt – 2009. február 1-jével Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában folytatja terjeszkedését.

A visegrádi országok piacaira történő belépéssel jelentősen, mintegy 50 fővel bővül az együttműködő ügyvédek száma. Az immár 12 európai országban működő Schönherr-irodákban így összesen 310 jogász áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

„A terjeszkedéssel tovább erősítjük közép-európai vezető szerepünket, e piacokra történő belépése eredményeként ugyanis a Schönherr egyedülálló pozícióra tesz szert a régióban, ahol egyetlen más jogi szolgáltató sem rendelkezik hasonlóan kiterjedt közép-európai irodahálózattal.”– hangsúlyozta Christoph Lindinger, a Schönherr vezető partnere. „Az új irodákkal csatlakozó ügyvédek szaktudása hozzájárul irodahálózatunk szakmai csoportjainak kibővítéséhez, növelve ezzel annak lehetőségét, hogy minden egyes megbízást az adott szakterületen működő legképzettebb jogászunk lásson el, függetlenül attól, hogy a tranzakció melyik országban zajlik.” -tette hozzá Christoph Lindinger.

„Az elmúlt év során a Schönherrel történő együttműködés valódi garanciának bizonyult a határokon átnyúló, komplex (elsősorban vállalatfelvásárlási) ügyletekben történő közreműködésre, ami elsősorban az M&A üzletágunk jelentős bővülését eredményezte. Meggyőződésem, hogy a Schönherr folyamatos európai terjeszkedésével párhuzamosan, az általunk lebonyolított ügyletekben egyre nagyobb arányt képviselnek majd a nemzetközi tranzakciók.”- mondta Dr. Szécsényi László, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda vezető partnere.

Prágában és Varsóban a Schönherr február 1-jétől veszi át a német Gleiss Lutz Ügyvédi Iroda által alapított jogi praxisokat, amelyek a jövőben Schönherr név alatt folytatják tevékenységüket. Pozsonyban hat tapasztalt helyi ügyvéd együttműködésével a Schönherr új irodát alapít.

Az irodák belföldi és külföldi projektekhez nyújtanak majd széleskörű jogi szolgáltatásokat. Prágában a három fő tevékenység a vállalati jog/M&A tranzakciók, az ingatlan- és a versenyjog, míg a varsói iroda ezek mellett szerkezetátalakítási és projektfinanszírozási ügyekkel is foglalkozik.

A Schönherr Közép- és Kelet-Európa egyik meghatározó vállalati jogi szolgáltatója. Belgrádi, bécsi, brüsszeli, budapesti, bukaresti, kijevi, ljubljanai, szófiai és zágrábi irodáiban több mint 250 szakember nyújt jogi szolgáltatást helyi és nemzetközi ügyfelek számára. Az iroda komoly hagyományokkal rendelkezik a nemzeti és vállalati határokon átívelő, magas színvonalú gazdasági jogi tanácsadás területén.