Nem ismerhetőek meg a Centrum Parkoló Rendszer Kft. bevételeivel és kiadásaival kapcsolatos adatok. A Fővárosi Bíróság sorozatban változtatja meg a Centrum pervesztességét kimondó elsőfokú ítéleteket, ezért továbbra sem lehet tudni, hogy mi a sorsa a közterületek hasznosításából befolyó milliárdoknak.

A Társaság a Szabadságjogokértáltal képviselt Lát-Kép egyesület azt szerette volna megtudni többek között, hogy a Centrum Parkoló Rendszernekaz elmúlt 5 évben mennyi volt éves lebontásban a bevétele, milyen személyi kiadásai voltak, illetve kikkel és milyen ellenszolgáltatásért cserébe szerződtek 1 millió forintos értékhatár felett. A ma ítéletet hirdető Fővárosi Bíróság értelmezésében ezek a kérdések „nem kellően pontosak“, ezért a bíróság helyt adott az alperes parkolási cég fellebbezésének. Érdekes és megdöbbentő példaként lehet kiemelni az ítélet indoklásából, hogy az 1 millió forint feletti szerződések vonatkozásában azért nélkülözte a pontosságot az adatigénylés, mert a bíróság szerint „2 millió forint és 3 millió forint is nagyobb összeg, mint 1 millió”. A bíróság szerint egyébként sem kötelezhető ilyen jellegű csoportosításra a cég, mert az aránytalan munkateherhet jelentene.

A bíróság kiemelte, hogy nem kívánja elvitatni a közvélemény jogát arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje. Ennek ellenére a Fővárosi Bíróság Dr. Tulipán Marianna által vezetett tanácsa immáron második alkalommal hoz olyan megdöbbentő ítéletet, amely lényegében jogon kívüli indokok alapján teszi lehetővé a parkolási cég pénzügyi adatainak eltitkolását.

A TASZ és a Lát-Kép a Legfelsőbb Bírósághoz fog fordulni rendkívüli jogorvoslatért.