Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság Kardos Péterrel, az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik gyanúsítottjával szemben kedden.

A VII. kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának SZDSZ-es elnökét korábban csalással, közokirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel gyanúsították meg, és több társával együtt eddig előzetes letartóztatásban volt.

A bíróság közölte: a különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt K. Péter ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság szeptember 1-jén helyt adott a Központi Nyomozó Főügyészség indítványának, és a gyanúsított előzetes letartóztatását megszüntette, ám egyben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

A bíróság azt is közölte, hogy a végzés jogerős.

A főügyészség decemberben vette őrizetbe a bizottság elnökét, majd gyanúsítottként hallgatta ki, a bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását.

A főügyészség korábbi közlése szerint kilenc önkormányzati épület értékesítése történhetett szabálytalanul a VII. kerületben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak összesen mintegy 800 millió forint kárt okoztak a kerületi önkormányzatnak, valamint további 1,6 milliárd forintnyi kár okozását kísérelték meg.