Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatot hirdet 1 fő részére a Roma Antidiszkriminációs Ügyfélszolgálati Hálózat budapesti tagjaként ellátandó feladatok elvégzésére.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatot hirdet 1 fő részére a Roma Antidiszkriminációs Ügyfélszolgálati Hálózat budapesti tagjaként ellátandó alábbi feladatok elvégzésére:

Az ügyfélfogadási időben megjelenő roma ügyfelek számára ingyenes jogi tevékenység végzése:

  • diszkriminációs ügyekben jogi tanácsadás, okiratszerkesztés, peres és peren kívüli képviselet hatóságok, bíróságok előtt;
  • a nem diszkriminációs panasszal jelentkező ügyfelek részére tanácsadás, esetenként a megfelelő szervezethez, hatósághoz irányítás.

Az ügyfélfogadás ideje és helye:

Heti 2 napon 2 órában (összesen heti 4 óra) a Fővárosi Cigány Önkormányzat irodájában, VIII. ker. Budapest, Szilágyi u. 5. szám alatt.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakmai koordinációt és rendszeres konzultációs lehetőséget biztosít a megbízott számára; a minisztérium évente egy alkalommal a Hálózat valamennyi munkatársa részére szakmai továbbképzést szervez.

A megbízási jogviszony létesítésének tervezett kezdő időpontja: 2009. november 1.

A minisztérium havi megbízási díjat fizet az ügyvéd részére.

Jelentkezni lehet 2009. október 16-ig fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel a következő email-címen: horvathkarolina@irm.gov.hu, illetve az alábbi postai címen:

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Dr. Plankó Erika főosztályvezető, Igazságügyi Kodifikációs és Szolgáltatási Főosztály, 1055 Budapest, Kossuth tér 4.

További információk kérhetők Dr. Horváth Karolina romaügyi referenstől, Tel.: 06/1/441-3754, horvathkarolina@irm.gov.hu.