Nem nyereségérdekelt és közműsor-szolgáltatói jogosultsággal rendelkező rádiók és televíziók fenntartási és üzemeltetési költségeit támogatta a Médiatanács.

Az idei évre meghirdetett pályázati eljárás első fordulójában mintegy 203,3 millió forinttal támogatta a Médiatanács 48 médiaszolgáltató rezsiköltségét. A tanács a tegnapi döntésével zárta le a rádiók és televíziók részére kiírt pályázat első fordulóját.

A közösségi médiaszolgáltatók rezsiköltségeinek 2011. évi támogatására a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa bocsátott ki felhívást idén januárban. A pályázattal a tanács a rádiók és televíziók folyamatos tevékenyégét támogatja azzal, hogy hozzájárul fenntartási és üzemeltetési költségeikhez.

Az eljárás első fordulójában az összegből 27 televízió és 21 rádió részesült. A közműsor-szolgáltatók közül 17 televíziót mintegy 75 millió, valamint 14 rádiót 55 millió forinttal támogatott a Médiatanács.

Szintén a fenntartási és üzemeltetési költségei elszámolására 10 nem nyereségérdekelt televízió csaknem 50 millió és 7 nonprofit rádió közel 24 millió forintot kapott a tanácstól.

Csaknem 60 százalékkal több pénz jut a tavalyihoz képest a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeire. A pályázatokra idén 500 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre, amelyből most az első fordulóban 203-at sikerült kiosztani. A fennmaradó pénzösszeget a rezsipályázatok további fordulóiban osztják szét.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a pályázati forduló eredményeit közlemény formában az Alap (http://www.mtva.hu/), valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (http://www.mediatanacs.hu/) honlapján teszi közzé.